bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд Розвитку Громад Новоазовського району тепло вітали в Чернівцях
22.12.2008

Представники Фонду Розвитку Громад Новоазовського району Донецької області відвідали Чернівці. Візит до найменшої області України відбувся за запрошенням ГС «Буковинська партнерська агенція» та Чернівецької обласної ради. Всеукраїнська конференція «Інформаційні технології та розвиток місцевого самоврядування» складала основу частину перебування новоазовців на Буковині. Організатори конференції презентували свої здобутки в інформаційній сфері, інформатизації сільських районів області, побудові інноваційних механізмів взаємодії влади та суспільства. ГС «Буковинська партнерська агенція» проінформувала учасників конференції зі всієї України про результати спільного з обласною радою та місцевими зв’язківцями проекту, спрямованого на наближення влади до конкретного громадянина. Учасники конференції були ознайомлені з роботою порталу «Органи місцевого самоврядування Чернівецької області», який об’єднує у віртуальну мережу всі громади Чернівецької області. Крім цього, представники областей України мали можливість ознайомитись з досвідом реалізації проекту «Інформаційно - комунікаційний прорив: створимо разом «розумне» село», що базується на застосуванні працівниками сільських рад новітніх комп’ютерних технологій.

В свою чергу, Фонд Розвитку Громад Новоазовського району оприлюднив своє бачення інформаційного обміну між владою та громадою. Основні тези доповіді новоазовської організації торкалися проблем міжсекторальної співпраці, соціальної діагностики проблем громади, формування експертного середовища. На думку представників Фонду Розвитку Громад Новоазовського району, актуалізація цих напрямків дозволить подолати недоліки, які супроводжують інформаційну політику органів місцевого самоврядування.

За результатами обговорення була прийнята резолюція конференції. У ній зазначається, що застосування інформаційно-комунікативних технологій в роботі органів місцевого самоврядування є пріоритетним завданням розвитку територіальних громад та дієвим засобом розширення асортименту і підвищення якості публічних послуг населенню. Спільні наробки учасників конференції будуть спрямовані до обласних рад всіх регіонів України для ознайомлення.

По завершенню конференції учасникам конференції була організована екскурсія чарівними Чернівцями. Більшість з них вперше для себе відкривали місто з багатою історією та культурою. Чернівці, перша загадка про яке зафіксована у 1408 р., зазнавали впливу багатьох культур (австрійської, румунської, вірменської, єврейської, радянської в кінці кінців). Втім, Чернівці відчуваються гармонічним та збалансованим містом. Навіть барвистий синтез архітектурних стилів учасникам конференції видався природнім та невимушеним, що позитивно відрізняє столицю Буковини від «скажених» забудов інших обласних центрів України. «Коли я їхав сюди на конференцію, я знав про цей край, що він найменший за територією та обсягом бюджету. Вразила охайність Чернівців та те, що місцевий бізнес не піддається на спокусу забудувати історичні місця «сучасними» коробками». – розповідає про свої враження член правління Фонду Розвитку Громад Новоазовського району Олександр Клюжев. Втім, представник Фонду зазначив, що під час неофіційного спілкування з простими городянами Чернівців для нього більш зрозумілими стали проблеми цих людей. «Чесно скажу, це боляче, коли твої однолітки та співгромадяни вимушені масово їхати за кордон працювати на нелегальних підставах й жити в жахливих умовах. Це такий самий біль, який ми відчуваємо, коли чуємо звістки про життєві трагедії людей, зав’язаних на велику промисловість нашої області»,- завершив свою думку О.Клюжев.

Голова Правління Фонду Розвитку Громад Новоазовського району Донецької області Олег Гришин зазначив, що представники його організації й далі будуть брати участь у міжрегіональному обміні досвідом. «Ми вже брали участь у декількох міжрегіональних заходах. Знаю, що фахівцям, які працюють з громадами, треба іноді поглянути на себе зі сторони. Це сприяє розумінню проблем у власній громаді. Крім того, такому унікальному району як Новоазовський також є що розповісти. Новоазовщіна містить в собі промисловий елемент, оскільки мешканці району працюють в сусідніх виробних центрах, сільськогосподарську та туристичну сферу»,- підкреслив Олег Гришин.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.