bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конференція на тему розвитку сільських громад на Дніпропетровщині
15.08.2011

4 жовтня 2011 року відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи впровадження успішного світового досвіду розвитку громад у Дніпропетровській області». 

Місце проведення: Дніпропетровська районна рада, вулиця Теплична, 5, сел. Ювілейне Дніпропетровського району, Дніпропетровської області.

Метою міжнародної науково-практичної конференції «Перспективи впровадження успішного світового досвіду розвитку громад у Дніпропетровській області» є дослідження та обговорення світового та українського досвіду розвитку громад, пошук можливостей для впровадження кращого досвіду в Дніпропетровській області.

Основні завдання конференції: проінформувати представників влади, бізнесу та громади про сучасні технології, які працюють у світі та Україні за напрямом розвитку громад та здійснити пошук можливостей для їх реалізації/розвитку в Дніпропетровській області.

Висвітлити актуальні питання, пов’язані з розвитком громад, впровадженням інновацій в управління сільськими територіями, стимулювання/мотивація учасників конференції до впровадження позитивних змін на територіях своїх громад, налагодження співпраці між учасниками конференції, поглиблення співпраці регіональної та української мережі експертів із питань розвитку сільських громад, обмін кращими практиками, отримання нових знань, напрацювання нових рішень для роботи за цим напрямом.

Надати учасникам конференції можливість отримати практичний досвід з питань розвитку громад через висвітлення успішної практики реалізованих проектів, презентацію результатів досліджень, перспективних планів, проведення майстер-класів, організацію комунікації та дискусій.

Дніпропетровський район Дніпропетровської області має позитивний досвід вирішення актуальних соціальних проблем та реалізації соціальних проектів, спрямованих на соціальний діалог та партнерство в сфері розвитку сільської території і ставить собі за завдання створити партнерську мережу для втілення ініціатив та інновацій в сфері покращення життя та добробуту мешканців сільських громад.

Під час семінару планується обмін досвідом у сфері співпраці влади, бізнесу та громад, обмін успішними історіями в сфері розвитку українського села.

Під час практичної частини міжнародні експерти Пол Кромвель – організатор громад, член Координаційної ради Європейської мережі організації громад (ECON) та Руслан Краплич – експерт з розвитку громад, фондів, програм міжнародної технічної допомоги проведуть майcтер класи на тему:

  • «Community Orgainizing – інструменти громадської роботи, які дозволяють залучити якнайбільшу кількість мешканців громади до вирішення спільних проблем свого села (району, міста) у різних сферах життя».
  • «Фандрайзинг: залучення додаткових ресурсів для розвитку своєї громади».

Очікується участь у семінарі громадських діячів Дніпропетровської області, представників органів місцевого самоврядування, науковців, що плідно працюють у цій сфері. Представники районів зможуть обмінятися досвідом щодо розвитку громад.

Проведення даного заходу сприятиме розвитку соціального партнерства та реалізації проектів та соціальних програм у сфері розвитку сільських територій Дніпропетровської області.

Контакти

  • Олег Венгер
  • Дніпропетровська районна рада
  • [email protected]
  • (0562) 27-80-97
  • 0504202203
  • http://www.dnipr.dp.gov.ua/
  • вул. Теплична 5 кабінет 16
  • сел. Ювілейне Дніпропетровський район

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.