bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конференція “Держава – суспільство – біженці: порозуміння можливе”
13.06.2011

14 червня 2011 року, о 10:00 у приміщенні Міжнародного Фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища “Регіон Карпат” (NEEKA) відбудеться прес-конференція, присвячена підсумкам робочої зустрічі представників організацій-членів Української Ради з питань Біженців (УРБ – див. довідку наприкінці прес-релізу).

Захід організовує Благодійний фонд “Рокада” (Київ) за підтримки програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” Міжнародного фонду «Відродження».

Україна є підписантом Конвенції 1951 року про статус біженця і несе повну відповідальність за шукачів притулку на своїй території. Попри це до останнього часу Україна не займала активної позиції щодо захисту біженців, останні роки всі питання внесення змін до законодавчої піднімалися лише завдяки міжнародним організаціям.

Але інтеграція до ЄС потребує системного вирішення питань. Хронологія подій, наведених нижче свідчить про намагання держави створити систему притулку, що відповідає міжнародним вимогам 8 квітня 2011 року Указом Президента України створена Державна міграційна служба (ДМС) 27 квітня 2011 року Уряд ухвалив розпорядження від про віднесення цілісних майнових комплексів пунктів тимчасового розміщення біженців до сфери управління Державної міграційної служби 18 травня 2011 року Постановою Кабінету Міністрів України від №514 затверджено Порядок, який визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Надання допомоги біженцям” 27 травня 2011 року у приміщенні Головдержслужби відбулась нарада координаційної групи з питань підготовки Плану інституційної реформи у сфері міграції.

31 травня 2011 року у м. Брюссель відбулося чергове Спільне засідання Підкомітету № 6 Юстиція, свобода та безпека Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС 2 червня 2011 року Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту

У прес-конференції візьмуть участь:

  1. Застунпик директора ПТРБ «Латориця» - Росола Петро Петрович.
  2. Координатор Міжнародного Фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища “Регіон Карпат” NEEKA - Надія Замураєва
  3. Головний юрист міграційної служби м. Мукачеве - Ковач Вікторія.
  4. Законний представник дітей без супроводу, м. Мукачеве - Степанова Ольга Рудольфівна.
  5. Директор школи №16 м. Мукачеве - Ілов В.В.
  6. Представники ГО «Вінницька правозахисна група», НПО «Закарпатська обласна громадська організація «Центр міжнародного співробітництва та євроінтеграції»; міжнародного благодійного фонду «Карітас»; Благодійної організації «Комітет Медичної Допомоги в Закарпатті»; БФ РОКАДА.

Прес-конференція відбудеться 14 червня 2011р. у приміщенні Міжнародного Фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища “Регіон Карпат” (NEEKA) за адресою: м. Мукачеве, вул. Мічуріна, 3.

Початок прес-конференції: 10:00.

Українська рада з питань біженців – неформальне об‘єднання українських громадських організацій та благодійних фондів, які працюють для захисту прав та інтересів біженців та шукачів притулку Метою проекту“Від взаємодії до партнерства: нарощування потенціалу Української ради з питань біженців”, що здійснюється Благодійним фондом «Рокада» за підтримки Програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” Міжнародного фонду “Відродження” є поширення серед громадських організацій України успішних практик громадських дій, які сприяють поліпшенню правової та соціальної ситуації біженців та осіб, що шукають притулку в Україні.

Детальніше про програму

Контакти

  • Замураєва Надія
  • (03131) 4-23-08
  • 5-50-10

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.