bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дунайський форум громадянського суспільства
19.04.2011

Перша сесія Генеральної Асамблеї Дунайського форуму громадянського суспільства в Стратегії ЄС для Дунайського регіону  відкрита для ОГС.

Місце: замок Естерхазі, Айзенштадт, Австрія
Дата: 30 червня - 1 липня 2011р.

Стратегія ЄС для Дунайського регіону - це новий підхід до більш послідовної політики ЄС та її країн-партнерів, Сербії, Хорватії, Боснії і Герцеговини, Чорногорії, Молдови та України в наступних основних галузях: навколишнє середовище (включаючи біологічну різноманітність, забруднення води, повені, зміну клімату), транспорт, судноплавство, дорожні та залізничні сполучення; енергетичні сполучення (зелена енергія), соціо-економічний розвиток, освіта, дослідницькі та інноваційні системи, безпека і надійність.

Стратегія ЄС для Дунайського регіону в змозі істотно вплинути на ЄС та регіональну національну політичну діяльність стосовно цих пріоритетів.

ЄС закликав громадянське суспільство в Дунайському басейні розпочати процес максимальної самоорганізації для створення платформи транснаціональної, міжрегіональної і міждисциплінарної кооперації, консультації та співпраці.
Дунайський форум громадянського суспільства буде форумом для кооперації громадянського суспільства в рамках Дунайської стратегії.

Засідання установчої Генеральної Асамблеї відбудеться 30 червня - 1 липня в Айзенштадті, Автрія.

Всі ОГС, які працюють хоча б в одній зі сфер, зазначених в Дунайській стратегії, запрошені взяти участь у форумі.

Теми: Генеральна Асамблея збере разом представників ОГС з 12 країн Дунайського басейну, які працюють у сферах, охоплених Стратегією ЄС для Дунайського регіону.

Ці галузі включають в себе довкілля, освіту, культуру, цивільні права та права людини, туризм, молодь, третє покоління, транспорт, запобігання катастроф, енергія, екологічний та стійкий розвиток, ринок праці, питання доброчинності, гендеру, меншин, уразливих груп населення та багато інших.

Хто може брати участь?

Дунайський форум громадянського суспільства відкритий для представників ОГС як неприбуткових і неполітичних, так і університетських організацій (один представник з одного НГО) з Дунайського регіону (Німеччина, Австрія, Угорщина, Чехія, Словаччина, Словенія, Румунія, Болгарія, Хорватія, Сербія, Боснія і Герцеговина, Монтенегро, Україна та Молдова, дивіться нижче на карту).

Він/вона повинні спеціалізуватися хоча б в одній галузі, що входять до Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Діяльність та/або географічне розташування ОГС не обмежується суворою приналежністю до ріки Дунай, оскільки Стратегія ЄС стосується всього Дунайського басейну.

Реєстрація: Зареєструватись можна виключно, заповнивши анкету на сайті: danubestrategy.eu

Кінцевий термін подачі заявок:  25 травня 2011р.
Вартість: конференція безкоштовна.
Проживання: проживання безкоштовне лише для представників НГО. Кількість вільних кімнат - обмежена.

В нас діє правило: перший приїхав - перший обслугований.

Транспорт: буде наданий трансфер з аеропорту Відня до Айзенштадту.
Примітка: в наявності є обмежений бюджет для підтримки учасників в їх дорожніх витратах. Просимо вказати Вашу зацікавленість у фінансовій підтримці при реєстрації.

Дунайський форум громадянського суспільства

Дунайський форум громадянського суспільства збирає понад 110 громадських організацій, інституцій та окремих представників з 14 країн Дунайського басейну.

Мета цього форуму заохотити громадське суспільство до залучення та співпраці в межах Стратегії ЄС для Дунайського регіону та кооперації між Європейським Союзом і країнами, які межують з Дунаєм. Дунайський форум громадянського суспільства виступає в ролі платформи для активізації та посилення громадської участі всередині Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

Основні принципи цієї стратегії, а саме повага до демократії та прав людини, правопорядку, хорошого правління, законів ринкової економіки, соціального та екологічного стійкого розвитку, правил етики та гендерної рівності, так як і принципів регіонального балансу будуть основними тематиками всієї структури та діяльності форуму.

В межах Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону та в рамках кооперації між ЄС і відповідними Європейськими державами, ціллю Дунайського форуму громадянського суспільства буде:

  • Підтримати і посилити такі наступні принципи Дунайської стратегії: повагу до демократії та прав людини, правопорядку, хорошого правління, законів ринкової економіки, соціального та екологічного стійкого розвитку.
  • Підтримати існуючі негромадські, неприбуткові організації і їхні мережі, створення незалежних автономних негромадських організацій, зміцнити становище громадського суспільства та сприяти, допомагати і координувати зусилля їх представників.
  • Заохочувати культуру діалогу та кооперацію між громадськими організаціями і між громадським суспільством та державним і приватним сектором в басейні Дунаю.
  • Сприяти діалогу та солідарності серед людей та культур.

Джерело: ec.europa.eu/regional_policy/cooperation/danube

Переклад за англійської: Анна Цідило, волонтерка ГУРТа.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.