bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» оголошує відкритий конкурс проектів
25.11.2008

Конкурс оголошується в рамках виконання цілі 2 «Розширення комплексного догляду і лікування для ЛЖВ та забезпечення рівноцінного доступу до послуг для СІН та представників інших уразливих груп» проекту «Підтримка профілактики ВІЛ/СНІДу, лікування та догляду для найуразливіших груп населення України» за підтримки Глобального фонду боротьби зі СНІД, туберкульозом та малярією (ГФСТМ).

Основні напрями діяльності за конкурсом:

Напрям 8.2. Виявити та підтримати сайти для ефективної комплексної діагностики, лікування та ведення ТВ\ВІЛ ко-інфекції
8.2.3. Виявлення та підтримка сайтів для ефективного пілотування DOTS программ лікування ТБ 147 135,00 грн.
8.2.4. Підтримка створення та сталого функціонування координаційних мереж з організації допомоги ВІЛ\ТБ на місцевому рівні (включаючи договір між закладами, регулярне проведення координаційних зустрічей) 882 810,00 грн.

Обґрунтування конкурсу:

Поширення епідемії ВІЛ/СНІД в усьому світі спричиняє скорочення тривалості життя, збільшення обсягів надання медичної допомоги, загострення проблеми бідності, соціальної нерівності та сирітства. Одним з критичних чинників розвитку епідемії, що обумовлює смертність людей з ВІЛ, зниження якості життя та підвищення захворюваності є паралельна епідемія туберкульозу.
ВІЛ-інфекція призводить до значного збільшення кількості хворих на ТБ, що в свою чергу підвищує ризик зараження мікобактеріями при побутових контактах (особливо це стосується дітей та ВІЛ-інфікованих партнерів) або на робочому місці, у школах, лікарнях. В лікувальних закладах існує ризик внутрішньолікарняного розповсюдження ТБ і інфікування як пацієнтів так і медичного персоналу. Недіагностований активний ТБ, а також неадекватне забезпечення хворого ефективною та безперервною протитуберкульозною терапією на весь період лікування, може призводити до формування та розповсюдження мультирезистентних форм ТБ. При цьому ефективне та своєчасне виявлення та повноцінне лікування ТБ у ВІЛ-інфікованих пацієнтів з чутливими формами бактерій призводить до ефективного виліковування інфекції.
За оцінкою експертів Національного Інституту Пульмонології та Фтизіатрії, ТБ складає 75% причин смертності У ВІЛ-інфікованих споживачів ін'єкційних наркотиків, які є домінуючою групою у поширенні ВІЛ-інфекції в Україні (2008).
ВІЛ є важливим фактором ризику, що сприяє активації латентної туберкульозної інфекції. Ризик розвитку ТБ у ВІЛ-негативних осіб, інфікованих МТБ, становить 5-10% протягом усього життя, тоді як у ВІЛ-позитивних людей - 10% на рік.
Саме тому основною метою програми є втілення моделі організації інтегрованого проекту з діагностики та лікування ТБ для представників маргіналізованих груп як невід'ємного компоненту комплексної допомоги та роботи центрів інтегрованих послуг. Ці пілоти стануть основою реструктуризації системи надання допомоги людям з подвійною патологією та оптимізують практику ведення подібних пацієнтів, а також сприятимуть розвитку в Україні ефективної практики DOTS.
Для ефективної координації заходів з діагностики та лікування ТБ у представників маргіналізованих груп, ефективного залучення місцевих управлінь охорони здоров'я та сприяння розвитку єдиного алгоритму «ведення випадку», соціального супроводу та підтримки прихильності у пацієнтів з ВІЛ\ТБ, Мережа підтримує діяльність щодо створення координаційних мереж на місцевому рівні за участю представників протитуберкульозної служби та служби СНІД, проектів Замісної терапії та організацій, що здійснюють програми з догляду та підтримки та розвитку прихильності.

Метою конкурсу є визначення організацій-переможців, які здійснюватимуть діяльність із забезпечення доступу представників уразливих груп до ефективної діагностики та лікування поєднаної інфекції ТБ\ВІЛ шляхом посилення та обладнання партнерських медичних центрів для впровадження DOTS, а також забезпечать координацію та комплексний підхід до ведення пацієнтів з поєднаною інфекцією ВІЛ\ТБ.

Проекти, що будуть подані на конкурс, мають передбачати виконання наступних завдань:
• Забезпечити ефективну координацію між ТБ та ВІЛ структурами на місцевому рівні шляхом проведення регулярних робочих зустрічей на рівні місцевої адміністрації охорони здоров'я, з офіційним статусом рішень та визначенням відповідних виконавців;
• Підтримувати роботу координаційної групи, забезпечувати (за потребою) місце проведення, а також участь представників спільноти та проектів, безпосередньо залучених до роботи з супроводу пацієнтів з ВІЛ\ТБ;
• Забезпечувати регулярну комунікацію між ТБ та ВІЛ ланками з метою оперативної діагностики та лікування пацієнтів з поєднаною інфекцією ВІЛ\ТБ;
• Забезпечити втілення ефективної моделі ведення пацієнта з подвійною, потрійною патологією (ВІЛ\ТБ\СІН) на місцевому рівні;
• Провести обладнання сайту для запуску програми лікування ТБ за принципом DOTS для маргіналізованих пацієнтів, підтримувати роботу пункту збору харкотиння (при необхідності), видачі ліків та соціального супроводу за принципом контрольованого прийому та інтеграції послуг ТБ з проектом Замісної терапії та/або АРТ.

Детальніше з умовами конкурсу Ви можете ознайомитись за адресою: http://network.org.ua/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=696&Itemid=

Для участі у конкурсі необхідно подати:
1. Реєстр з переліком усіх документів, які подаються на конкурс.
2. Проектну заявку, робочий план, бюджет і таблицю індикаторів (кожен документ у 5-ти примірниках українською мовою: два оригінали, завірені печаткою та підписом керівника організації, і три копії) - форми додаються до оголошення.
3. Підписані угоди про співпрацю з відповідними державними установами та організаціями, а також підтримку від обласного управління охорони здоров'я - згідно з вимогами напряму діяльності - 1 примірник.
4. Копії свідоцтва про реєстрацію, статуту й довідки про неприбутковий статус організації по 1 примірнику.
5. Копія угоди про оренду приміщення - 1 примірник.
6. Проектну заявку, робочий план, бюджет і таблицю індикаторів на електронному носії (CD диск, дискета).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.