bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс «Репортери надії в Україні» для журналістів
01.11.2010

II Всеукраїнський конкурс "Репортери надії в Україніі" триватиме до 6 червня 2011 року. Це конкурс на кращу статтю, репортаж або програму, яка є "інформацію-носієм рішень".

Цим конкурсом ставимо собі за мету долати апатію та байдужість у суспільстві та наголошувати на корисних та тривалих ініціативах в економіці, культурі, релігії та у суспільстві загалом.

Організатор конкурсу - Інститут екуменічних студій Українського Католицького Університету за підтримки французької асоціації «Репортери надії». Конкурс створено на зразок подібного проекту у Франції (www.reportersdespoirs.ua) та відбувається уже вдруге в Україні.

До участі в конкурсі запрошуються штатні та позаштатні кореспонденти українських друкованих та електронних ЗМІ, телебачення і радіо, які мають чи не мають професійне посвідчення та чиї матеріали відповідають вимогам конкурсу.

Визначення найкращих робіт відбуватиметься у чотирьох номінаціях:

  • «Суспільство»
  • «Економіка»
  • «Культура»
  • «Релігія»

Для участі в конкурсі приймаються матеріали, що містять «інформацію-носій рішень», показані, озвучені, опубліковані у будь-яких українських засобах масової інформації (українською або російською мовою) та розміщені в електронних ЗМІ в період з 8 червня 2010 року по 6 червня 2011 року і відповідають наступним критеріям:

  • повага до особистості кожної людини;
  • доступність для розуміння широкого кола людей;
  • сприяння подоланню концептуалізму на основі дослідження конкретного прикладу;
  • креативність і динаміка у викладі матеріалу;
  • достовірність викладених фактів;
  • резонансність теми;
  • виконують виховну та просвітницьку функцію;
  • містять конкретні рішення проблем;
  • базуються на моральних цінностях та журналістській етиці;
  • дають конкретні відповіді на актуальні питання світового, національного чи місцевого значення;
  • передають складність і комплексність певного феномену та різні підходи для його сприйняття. 

Роботи на конкурс можуть подаватися як авторами, так і читачами (глядачами/слухачами) із заповненою анкетою встановленого зразка, де зазначається автор, реквізити видання, телеканалу чи радіо (назва, поштова адреса, номер телефону, електронна адреса, адреса веб-сторінки (якщо є), тираж), дата опублікування матеріалу (анкету див. у додатку 1).

Кількість матеріалів, поданих одним автором – не більше п’яти. Конкурсні матеріали оцінюватиме експертне журі, до складу якого входять відомі українські журналісти. Матеріали на конкурс приймаються до 6 червня 2011 року.

Конкурс проходитиме в два етапи.

Перший етап: члени експертного журі у тримісячний термін після останньої дати прийому конкурсних робіт (6 червня 2011 року) розглядають подані роботи та визначають по 10 фіналістів у кожній із чотирьох тематичних категорій (номінацій).

Другий етап завершиться під час IV Екуменічного Соціального Тижня у жовтні 2011 року заключною прес-конференцією, під час якої буде оголошено осіб, які посіли перше, друге і третє місце в кожній категорії.

Нагородження переможців відбудеться одразу після їх оголошення членами журі (під час IV Екуменічного Соціального Тижня у жовтні 2011 року). Четверо авторів, які посядуть перші місця у кожній окремій категорії, отримають грошові винагороди у сумі 3000 грн. і відзнаки учасників Конкурсу. Автори двох наступних місць – призи від спонсорів і дипломи учасників Конкурсу. Фіналісти отримують дипломи учасників Конкурсу.

Матеріали з поміткою «На конкурс» надсилайте на адресу Інституту екуменічних студій Українського Католицького Університету: 79011, Львів, вул. Свєнціцького, 17, або на електронну адресу [email protected].

На Конкурс подаються оригінали газетних чи журнальних публікацій (або ксерокопії газетних і журнальних шпальт), видрукувані копії матеріалів електронних ЗМІ, копії аудіо- чи відео запису матеріалу на компакт-диску з ефірною довідкою. Обсяг конкурсних матеріалів: друковані - не більше 20 тис. знаків, відеоматеріали тривалістю до 60 хв., аудіоматеріали - до 30 хв.

Керівник проекту – Олеся Барчук, 8 (063 185 6008), +38 (032) 240-99-40 (вн. 191, 273), факс: +38 (032) 240-99-50.

Детальна інформація про конкурс: http://www.ecumenicalstudies.org.ua/ukr/alumni/reporter/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.