bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стажування в США на тему “Безпека продуктів харчування”
31.08.2010

 Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) повідомляє про початок програми „Громадські зв’язки” (Community Connections Program) в м. Київ та Київській області, яка є програмою громадської дипломатії та впроваджується за фінансової підтримки американського уряду.

Програма надає можливість українським учасникам та їх американським колегам обмінятись професійним досвідом та дізнатись про життя громад у Сполучених Штатах. Під час перебування у США учасники проживатимуть у приймаючих сім’ях. До програми стажування ввійдуть відвідування американських державних, приватних та громадських організацій, що працюють за даним напрямком та мають пряме відношення до тематики програми.

Учасники програми візьмуть участь у семінарах, тренінгах та дискусіях. Програма стажування у США триватиме 3 тижні. Орієнтовна дата поїздки групи з 23 лютого по 16 березня 2010 року.

Група складатиметься з 10 осіб, також буде відібрано 2-5 альтернативних кандидатів, які візьмуть участь у програмі лише у випадку, якщо хтось з основних 10 учасників відмовиться від участі у програмі. Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Програму стажування буде розроблено для групи в цілому із урахуванням побажань учасників. Від фахівців, які працюють за згаданою тематикою, знання англійської мови не вимагається. Всі витрати покриваються програмою, окрім витрат, пов’язаних із виготовленням закордонного паспорта та подорожей територією України.

Метою стажування за напрямком «Безпека продуктів харчування» є вивчення найкращого досвіду США у сфері формування та виконання вимог щодо безпеки продуктів харчування. Особливий акцент буде зроблено на стандарти якості продуктів харчування, систему виконання стандартів та роботу із споживачами продуктів харчування.

Зокрема, будуть вивчені наступні питання: 

  • Досвід США у створенні системи регуляції безпеки харчових продуктів;
  • Національне та місцеве законодавство, процес розробки та прийняття законів у даній сфері;  
  • Участь США у встановленні міжнародних стандартів;  
  • Договори США та ВТО, їх виконання;  
  • Правові механізми забезпечення дотримання вимог безпеки харчових продуктів;
  • Роль державних та регулюючих органів, представників харчової індустрії та об’єднань споживачів у створенні та забезпеченні дотримання стандартів безпеки харчових продуктів;
  • Міжвідомчі програми контролю безпеки харчових продуктів;  
  • Визначення хвороб, спричинених небезпечними харчовими продуктами, та їх моніторинг;  
  • Захист прав споживачів у сфері безпеки харчових продуктів
  • Лобіювання представників галузі та відповідних професійних асоціацій
  • Державні акти, які встановлюють засади виробництва безпечної продукції, та забезпечують виконання законів у цій галузі;  
  • Оцінка ризиків при створенні законодавства у цій сфері;  
  • Державні вимоги безпеки харчових продуктів та стандарті якості на приватних виробництвах;
  • Торгова політика США з ЄС та іншими країнами;  
  • Стандарти безпеки харчових продуктів США та ЄС;  
  • Міжнародні стандарти для експортерів харчової продукції;  
  • Координація діяльності між різними державними відомствами;
  • Процедура та практика відозви неякісних харчових продуктів;  
  • Тренінгові можливості та спеціалізовані освітні програми для фахівців даної сфери;
  • Робота з громадськістю та освітня робота у сфері безпеки харчових продуктів;
  • Кримінальна та цивільна відповідальність за неякісні харчові продукти;  
  • Маркування харчових продуктів, в т.ч. на наявність органічних та ГМО-компонентів  

Заплановано відвідування наступних закладів:

  • Інспекція безпеки харчових продуктів, Департамент сільського господарства США;
  • Офіс наукових та технічних подій, Офіс договорів та переговорів, Офіс торгівельних програм (включаючи представника США в ЄС), Закордонний сільськогосподарський сервіс;  
  • Національний комітет США з Кодексу якості харчів (Codex Alimentarius Committee);
  • Адміністрація з харчових продуктів та лікарських препаратів;
  • Агентство охорони навколишнього середовища;  
  • Митний та прикордонний патруль, сільськогосподарська інспекція (порти та аеропорти);
  • Конгрес США;  
  • Центр контролю захворювань;
  • Державні та місцеві органи, що виконують нагляд за безпекою харчових продуктів;
  • Інститут маркетингу харчових продуктів;
  • Представники харчової галузі, торгові асоціації (Асоціація виробників молочної продукції, м’ясної продукції, продукції птахівництва, асоціація ресторанів), які забезпечують дотримання норм безпеки харчових продуктів;
  • Об’єднання споживачів;  
  • Виробники харчових продуктів та роздрібні торгівці  

Учасниками програми „Громадські зв’язки” з тематичним напрямком «Безпека продуктів харчування» можуть бути фахівці відповідних державних, приватних та громадських структур: Ветеринарна служба, Санітарно-епідеміологічна станція, Міністерство охорони здоров’я, Асоціації виробників харчових продуктів, Асоціації захисту прав споживачів, освітні та дослідні заклади, представники спеціалізованих медіа, представники українських виробництв, які є членами галузевих Асоціацій і впливають на формування національної системи, інші фахівці, які працюють у даній галузі.

Загальні вимоги до кандидатів:
 

  • Бути громадянином України;  
  • Проживати в Україні на момент підготовки, відбору учасників та проведення програми;  
  • Працювати на території Києва або Київської області  
  • Мати щонайменше 2 роки досвіду роботи, бажано на управлінській посаді, і намір працювати в своїй сфері ще 5 років;
  • Мати право отримати візу типу J-1 (віза програм обмінів) та дотримуватися обмежень, які несе цей тип візи.

Щоб взяти участь у конкурсі, кандидат повинен:

Заповнити та вчасно здати анкету - до 5 жовтня 2010 р: м. Київ, вул. Еспланадна, 28, офіс 7, програма ,,Громадські зв’язки”, з 9:30 до 18:00 протягом робочого тижня, тел. (044) 246-72-13, 246-72-05

Електронна версія анкети знаходиться на сторінці програми „Громадські зв’язки” в Інтернеті www.cc-ukraine.org.ua

Роздруковану та заповнену анкету необхідно здати за вищевказаною адресою.

Бути готовим пройти співбесіду у Києві 26 жовтня 2010 р., що проводитиметься комісією, до складу якої входять незалежні та об’єктивні експерти, представники USAID, працівники програми „Громадські зв’язки”.

Якщо у Вас виникають запитання, будь ласка, звертайтесь до Київського офісу програми.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.