bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародний конкурс кураторських проектів «Мистецтво a priori: актуальні історії»
30.10.2008

Фонд розвитку сучасного мистецтва «ЕЙДОС» оголошує міжнародний конкурс кураторських проектів «Мистецтво a priori: актуальні історії».

Головна мета: проведення міжнародного конкурсу кураторських проектів, спрямованих на дослідження взаємозв’язків, що існують між актуальним мистецтвом і традиційним українським мистецтвом. Проекти конкурсантів по-новому трактують історію українського мистецтва і представляють актуальні художні практики поруч із традиційними шедеврами з колекцій національних художніх музеїв різних міст України.

Після проведення першого конкурсу (2006-07 рр.), що супроводжувався освітніми заходами (воркшопи, лекції, круглий стіл), виявилось, що найбільш нагальним для українського актуального мистецтва є питання про його ідентичність, національну специфіку. Актуальне, модерністське та традиційне мистецтво можуть бути співставлені в різні способи, що відображають різноманітні моменти процесу розвитку чи трансгресії в історії українського мистецтва. І, як виявилось, в цьому українська ситуація співмірна світовим процесам, що визначають практики актуального мистецтва в глобальному мистецькому світі. Серед найвизначніших подій минулих років – виставка сучасного мистецтва documenta 12 (Касель, Німеччина), експозиція Яна Фабра в залах класичного мистецтва Лувра (Париж, Франція), проект «Мислячий реалізм» в Державній Третьяковській галереї (Москва, Росія) та інші. Протягом щонайменше останніх п’яти років у світі помітною є зростаюча тенденція до діалогу між актуальним та модерністським мистецтвом, що спровокована питаннями, які актуальне мистецтво ставить щодо проблем спадкоємності та самоідентифікації.

Завдання:

1. поєднати різні пласти культури через зустріч історії та сучасності в реалізованих проектах;
2. підготувати ґрунт для аналізу актуального українського мистецтва;
3. ідентифікувати сучасне українське мистецтво у європейському і, ширше, світовому контексті;
4. виявити підґрунтя, тенденції, перспективи, специфіку українського сучасного мистецтва;
5. «оживити» традиційні музеї;
6. відкрити сучасне актуальне мистецтво для широкої аудиторії;
7. розширити арт-середовище.

Учасники: куратори, художники, дослідники, історики мистецтва, арт-критики з різних країн світу. Вікові обмеження: до 40 років.

Місце проведення: виставковий простір художніх, історичних та інших музеїв України (Київ, Харків, Одеса, Донецьк, Львів, Суми, Бердянськ та інші).

Розглядатимуться заявки, заповнені українською, англійською або російською мовами, подані до 30 листопада 2008 року. Заявку можна заповнити на сайті фонду розвитку сучасного мистецтва «ЕЙДОС» www.eidosfund.org, надіслати у електронному вигляді на адресу art-a-priori(at)eidosfund.org або у вигляді оригіналів з позначкою «На конкурс» подати за адресою: «ЕЙДОС», вул. Прорізна, 4, оф. 28, м. Київ, 01034, Україна.


Заявка має бути доповнена візуальними матеріалами.

Заявка:

1. Назва проекту/Project Name:

2. Куратор(и) проекту/Curator(s) of the Project:

3. Контактний телефон/Telephone number:

4. Електронна адреса/E-mail:

5. Музей, в якому передбачається реалізація проекту/Museum for Which Project Is Designed:

6. Художники/Artists:

7. Стисла концепція проекту (2-3 речення)/Short Concept Outline (2-3 sentences):

8. Короткий опис проекту (до 500 слів)/Short Project Description (up to 500 words):

9. Бюджет проекту/Project Budget:

10. Додатки (візуальні матеріали)/Attachments:

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.