bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на медіаторів до ромських громад
05.12.2019

Фонд Чіріклі оголошує конкурс на медіаторів у Київській, Харківській, Закарпатській, Кіровоградській, Чернігівській, Запорізькій, Одеській та Донецькій областях задля сприяння розширенню доступу до соціальних і медичних прав ромів в Україні. Дедлайн - 18 грудня 2019 року.

Позитивною практикою багатьох країн є інститут ромських медіаторів – посередників між громадою і державними установами. Такі посередники надають допомогу ромам у взаємодії з медичними, освітніми та соціальним закладами, а також – органами правопорядку та місцевого самоврядування, задля реалізації ромським населенням своїх прав та побудови діалогу.

Починаючи з 2010 року, Фондом Чіріклі здійснюється впровадження цієї інституції в реаліях України, проводиться навчання та координація діяльності ромських медіаторів. Виклики сьогодення потребують розширення мережі посередників задля сприянню розширенню доступу до соціальних і медичних прав ромів в Україні.

Відтак, Фонд Чіріклі, за підтримки Уряду Норвегії, розпочинає набір вмотивованих та переконаних представників ромських громад, а також – активних правозахисників, яких цікавить тема забезпечення прав ромського населення та побудова належного діалогу між ромськими громадами та державними інституціями.

Вимоги до кандидатів:

  • Наявність щонайменше середньої спеціальної або загальної середньої освіти (наявність медичної або соціальної освіти буде перевагою, проте не є обов’язковою);
  • Досвід роботи з ромським населенням, володіння українською та іншими мовами, якими спілкується місцеве ромське населення;
  • Навички комунікації з місцевими органами влади, медичними, соціальними установами та своєю громадою;
  • Авторитет у ромській спільноті та доступ до ромських громад.

Разом з тим, кандидат має відповідати таким особистісним якостям:

  • дисциплінованість, пунктуальність, сприйнятливість до навчання та інформації, почуття відповідальності;
  • готовність бути ланкою, що поєднує культуру даної спільноти із загальнонаціональною культурою;
  • толерантність, здатність зберігати конфіденційність.

Для участі в конкурсі необхідно надіслати заповнену Анкету учасника на електронну адресу [email protected]. Заявки приймаються до 18 грудня 2019 року включно.

Контакти

Коментарі

Іван Юрчик   1600 днів тому   #  

Детальніше тут http://www.chirikli.com.ua/index.php/ua/novini/ogoloshennya/item/259-roma-mediators-contest

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.