bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс «Громадські ініціативи України»
15.07.2019

Спілка «Громадські ініціативи України» запрошує вас взяти участь у щорічному конкурсі «Краща громадська ініціатива 2018» та поділитися своєю історією громадської активності. Встигніть розповісти про свою місцеву громадську ініціативу до 30 вересня!

Вже багато років Спілка збирає практики роботи громадських ініціатив на місцевому рівні,  а з 2018 року  випускає  дайджест «Історії успіху громадських ініціатив». Конкурс і дайджест є майданчиками для обміну найкращими ідеями у сферах активізації місцевих громад, вирішення місцевих проблем, створення партнерств між громадою та муніципалітетом/бізнесом, а також запровадження інновацій  в роботі неурядової організації/місцевої громади/ініціативних груп.

 Хто може взяти участь:

Громадські організації, ініціативні групи громадян, а також просто окремі особи, які реалізували в своїй невеликій громаді цікаву і корисну ініціативу.

 Чому варто брати участь у конкурсі?

  • ви описуєте свій успіх і важливо визнавати це
  • під час заповнення аплікаційної форми ви можете згадати свої досягнення та труднощі,  визначити сильні і слабкі сторони реалізації ініціативи  та чітко окреслити свої висновки
  • ви структуруєте свій досвід, маєте можливість його обдумати,  переосмислити
  • ви допомагаєте своїм колегам в інших громадах, які мають подібні запити на зміни. Крім того, що  ви пропонуєте їм можливе готове рішення, що спрацювало в вашій громаді, ви, можливо, описуєте рішення, якого вони не розглядали взагалі
  • ви маєте можливість знайти потенційних партнерів, учасників, однодумців, експертів для своїх діючих і майбутніх ініціатив
  • ви є натхненням і мотиватором  для інших
  • коли ми ділимось ідеями – їх стає більше.  Ми надихаємо, нас надихають, ми комбінуємо та вдосконалюємо ініціативи
  • в кінці кінців гарна статуетка ще теж нікому не завадила) як і запрошення на щорічний форум “Від ідеї до успіху. Місцеві ініціативи змінюють життя українських громад”, що відбудеться в Луцьку в жовтні 2019 року

Які ініціативи ми шукаємо?

В першу чергу ми шукаємо ініціативи з невеликих міст і сіл, які зможуть стати прикладом для однодумців в інших громадах, шукаємо як ініціативи, що впроваджують щось нове, так і ті, які успішно впроваджують вже відомий досвід. Важливо, що ваша ініціатива може бути реалізована як громадською організацією так і ініціативною групою чи навіть однією людиною. 

 Терміни

Ваші практики ми приймаємо постійно і готові публікувати на сайті Спілки “Громадські ініціативи України”  та в нашому  дайджесті, який отримують сотні людей з громадського сектору. 

Якщо ви надішлете опис ініціативи до 30 вересня, у неї буде можливість бути відзначеною під час щорічного Форуму Спілки ГІУ у жовтні 2019 року в Луцьку, ви матимете шанс отримати подарунки та бути запрошеними на сам форум поза процедурою відбору учасників/ць.

 Тематики ініціатив

Ми не обмежуємо вас в тематиках і плануємо відзначити під час форуму ініціативи в таких номінаціях:

  • краща ініціатива у сфері екології та охорони навколишнього середовища
  • краща ініціатива у сфері волонтерства
  • краща ініціатива у сфері в сфері залучення громадян
  • краща ініціатива у сфері роботи з дітьми та молоддю
  • краща ініціатива у сфері місцевого розвитку
  • краща ініціатива у сфері роботи з інвалідністю
  • краща ініціатива у сфері культури
  • краща ініціатива у сфері розвитку благодійності

 Критерії вибору переможців:

  • вплив реалізованої ініціативи на місцеву громаду;
  • актуальність проблеми на вирішення якої була спрямована ініціатива;
  • інноваційність та оригінальність;
  • життєздатність та можливості до самофінансування ініціативи;
  • здатність до мультиплікації ініціативи (можливість її повторення в інших громадах)

 Визначення переможців:

Конкурсна комісія з визначення переможців конкурсу складатиметься з представників 25-ти громадських організацій, що входять до складу всеукраїнської спілки «Громадські ініціативи України».

 Чекаємо Ваших заявок до 30 вересня 2019 року. Для участі у конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму (яку можна скачати за посиланням) та відправити її на адресу  [email protected] з темою листа “Краща громадська ініціатива 2018”.

 Довідково: Громадська Спілка «Громадські ініціативи України» була заснована в 2007 році як неформальне об’єднання (мережа) організацій, які бачать своїм завданням підтримку громадської активності на місцевому рівні. Сьогодні Громадська спілка “Громадські ініціативи України» представлена в 16 областях України. Кожна організація – член Спілки є центром невеликої регіональної мережі, яка включає від 7 до 20 неурядових організації локального рівня.

Протягом 2007-2016 років діяльність Мережі була спрямована на зміцнення локальних неурядових організацій (переважно через навчання їх лідерів) та мережування ініціатив в регіонах. 

Останні роки Громадські ініціативи України окрім проектів пов’язаних з розвитком та підтримкою ініціатив,  займались також розвитком місцевих територіальних громад, налагодженням взаємодії між громадськими активістами та місцевою адміністрацією, сприянням в проведені реформи децентралізації.

Після 9-ти років роботи як неформальне об’єднання в 2016 році було прийнято рішення про реєстрацію Громадської спілки «Громадські ініціативи України». Головною метою діяльності спілки є створення сильного об’єднання (платформи) неурядових організацій в першу чергу на місцевому рівні, здатного впливати на формування політики за участі громадян, а також сприяти впровадженню реформ як в країні в цілому так і на рівні окремих спільнот.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.