bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Збагатимо життя інформаційними технологіями разом!
29.01.2010

Ви ще не знаєте, як інформаційні технології можуть стати поштовхом до якісних перетворень у вашому житті та роботі вашої організації? Ви б хотіли навчитися використовувати модні тех-фішки у своїй діяльності? Маєте ідею доброї справи, успіх якої вимагає роботи з комп’ютером та Інтернетом? Сучасна обладнана бібліотека – це сприятливий простір для реалізації вашого потенціалу. Сміливо приходьте у найближчу бібліотеку, складайте план дій, згуртовуйте однодумців, і під дбайливою опікою кваліфікованого бібліотекаря втілюйте в життя свої проекти! А підтримку надасть програма «Бібліоміст», яка у лютому розпочне перший раунд конкурсу проектів співпраці бібліотек з місцевими громадами.

Перемогти у конкурсі зможуть ті заявники, проекти яких включають чотири важливі складові.

«Місцевий колорит» або відповідність потребам конкретної групи осіб. Ми шукаємо ініціативи, завдяки яким бібліотеки зроблять сучасні технології доступними і корисними для мешканців саме того міста, села чи району, який вони обслуговують. Яку з безлічі проблем кожної громади можна було б вирішити за допомогою обладнання, навчання та інформації?

«Ай-Ті» або використання комп’ютерної техніки та ресурсів мережі Інтернет. Ми відкриті для ідей проектів, учасники яких працюватимуть на комп’ютерах, в Інтернеті, з мобільними телефонами та іншими пристроями (сканер, принтер), інструментами Web 2.0 чи будь-якими комп’ютерними програмами, які допоможуть реалізувати креативні ідеї і залучать у бібліотеку нових користувачів.

«Командна гра» або співпраця бібліотекарів і відвідувачів. Проекти повинні бути результатом спільної роботи мешканців того чи іншого населеного пункту і бібліотекарів. Разом вирішуйте, що робити, як, коли, і навіщо. Ініціативи мають бути цікавими для обох сторін. Можна залучити легіонерів – сторонніх експертів, які поділяться знаннями і досвідом та приведуть команду до успішного результату.

«Родзинка» або інновації і творчість. Нехай вид діяльності, запропонований у проектній заявці, буде зовсім новим, чи таким, що досі не робився у цій конкретній місцевості. Або до певної діяльності можна залучити групу осіб, які ніколи ще подібним не займалися. Або знайти партнера, який ніколи ще не працював з бібліотекою у певній сфері. Або використати для виконання певного завдання технологію, яку до цього не використовували.

Тобто, можливостей для розроблення проектів є безліч. Подумайте про діяльність у «нетрадиційних» напрямах: охорона здоров’я, особистий та економічний розвиток, сільське господарство, працевлаштування, громадсько-політична активність та робота з органами влади, юридична допомога. Максимально використайте творчий і технічний потенціал колег і бібліотечних закладів і приємно здивуйте суспільство результатами, досягнутими разом.

Деталі конкурсу та форму заявки невдовзі буде розміщено на веб-сайті програми «Бібліоміст».
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.