bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оголошено конкурс соціально – культурних проектів на 2010 рік
19.11.2009

 Конкурс, як і попередні рази, проводитимуть за чотирма напрямками : «Культура та туризм», «Робота з дітьми, молоддю та сім’ями, фізична культура і спорт», «Розвиток громадянського суспільства» та «Соціальний захист». Взяти участь у ньому можуть громадські та благодійні організації, комунальні неприбуткові установи зареєстровані у нашому місті, за винятком релігійних організацій та політичних партій. Подавати проекти на участь у соціально-культурному конкурсі можна до 17 грудня 2009 року, 18.00.

Найважливіші критерії, за якими оцінюватимуть проекти – це, перш за все, їх актуальність для громади Львова, користь, яку може принести реалізація проекту мешканцям нашого міста. Оцінювати ж подані проекти будуть на засіданні чотирьох профільних конкурсних комісій. До їх складу входять депутати від постійної комісії медицини, освіти, науки і соціального захисту, постійної комісії культури, дозвілля, промоцій, засобів масової інформації та туризму, постійної комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення, представники профільних управлінь департаменту гуманітарної політики та управління «Секретаріат ради».

Що стосується фінансування проектів-переможців, то організатори ще не можуть назвати остаточної цифри. Це пов’язано з тим, що не прийняли ще міського бюджету, який безпосередньо залежить від бюджету держави. Відомо лише що на реалізацію проекту може бути надано від 5 до 50 тис. грн. Проте також було зазначено, що проекти, які передбачають фінансування третіх сторін, отримають додаткові переваги при розгляді на конкурсній комісії.

Олексій Побурко, директор департаменту гуманітарної політики: «Цього року ми пішли вперед, беремо приклад з наших сусідів і оголошуємо конкурс соціально-культурних проектів на весь наступний 2010 рік. Для міста важливо, щоб розподіл міських коштів відбувався на конкурсних засадах, щоб він був прозорим, а також, щоб проекти, які пропонують громадські організації були максимально якісними. Цього разу плануємо залучати відомих людей, які не заангажовані в роботі громадських організацій, у фінансуванні їх проектів. Це, на приклад, ректори вищих навчальних закладів відповідних спрямувань.»

Юрій Лукашевський, керівник відділу громадського партнерства: «Важливим є те, що цього разу ми оголошуємо конкурс швидше. Робимо це з тою метою, щоб громадські організації мали більше часу для реалізації своїх проектів. Також важливим є й те, що немає змін у поданні аплікаційних форм, у процедурі відбору. Це дає змогу громадським організаціям якісно підготуватись до участі у конкурсі».
 

Більш детально про конкурс читайте у додатку

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.