bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбір приймаючого міста для «Велофоруму»-2019
29.08.2018

Організаційний комітет міжнародної конференції VELOFORUM оголошує про відбір приймаючого міста для проведення 11-ї конференції у жовтні 2019 року.  Прийом заявок від міст-кандидатів відкритий до 17 вересня 2018 року. Дедлайн - 17 вересня 2018 р.

ЩО ТАКЕ ВЕЛОФОРУМ?

Це міжгалузева конференція на перетині транспортної політики, місцевого розвитку та громадянського суспільства, що проводиться з 2009 року. Основні цільові групи конференції – лідери громадського сектору, представники органів місцевої влади, спеціалісти з містопланування і транспортної інфраструктури, студенти, власники бізнесу. В середньому Велофорум щороку збирає 100-150 учасників, за останні декілька років в ньому брали участь доповідачі та учасники з України, Білорусі, Франції, Бельгії, Польщі, Чехії, Латвії, Великої Британії, Німеччини. Велофорум вже проходив у Києві, Івано-Франківську, Полтаві, Львові, Кривому Розі, Харкові, Миколаєві та інших містах, а у жовтні 2018 року його приймає Івано-Франківськ.

ДЛЯ КОГО ЦЕЙ КОНКУРС?

Приймати Велофорум — це почесна місія і визнання. Багато активістів та мерій хотіли би, щоб Велофорум пройшов у їхньому місті. Тому оргкомітет вже четвертий рік поспіль обиратиме приймаюче місто на конкурсних засадах, отримуючи і оцінюючи заявки міст-кандидатів. Ініціаторами заявки може бути співробітник або структурний підрозділ у мерії, агентство розвитку міста, або громадська організація, яка має конструктивну співпрацю з мерією. Щоб Велофорум пройшов у вашому місті, вам потрібно переконати нас, що ваше місто буде найкращим місцем для щорічної великої зустрічі велосипедно-урбаністичного середовища. Для цього потрібно якісно підготувати та вчасно подати заявку, у максимально можливій повноті та переконливості. До подання заявок заохочуються міста України, які мають статус обласних чи районних центрів (або аналогічний). Заявки можуть подавати органи місцевої влади (міськрада, виконком чи їхній структурний підрозділ), комунальні підприємства, громадські організації, ініціативні групи, вищі навчальні заклади та інші неприбуткові інституції.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ ПРИЙМАЮЧОГО МІСТА

Рішення про приймаюче місто прийматиме комісія методом консенсусу. Важливими критеріями при прийнятті рішення будуть:

  • підтримка заходу керівниками органів місцевого самоврядування;
  • наявність, якість та безкоштовність приміщення для проведення конференції;
  • наявні досягнення міста у сфері розвитку велотранспорту;
  • надійність, організаційна спроможність і вмотивованість місцевих співорганізаторів (ініціаторів заявки);
  • наявність можливостей і готовності залучати співфінансування і партнерів на рівні міста.

Неповне або невчасне подання заявки є підставою для відмови у її розгляді.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ?

Якщо ви хочете прийняти “Велофорум-2019”, просимо надіслати наступні матеріали:

  1. Лист зацікавленості у прийомі конференції Велофорум 2019.
  2. Відеоролик тривалістю до 3 хвилин, який пояснює, чому Велофорум 2019 має пройти у вашому місті.
  3. Фотографії пропонованої арени для проведення конференції, яка повинна мати принаймні два зали: одна місткістю 50-100 осіб, і друга місткістю 100-150 осіб.

Лист зацікавленості має давати відповіді на запитання: хто ви є, яку організацію чи установу представляєте; які організації, установи та групи ви можете залучити до процесу разом з вами (і які вже підтвердили своє бажання бути активно залученими); яку широку тему (чи декілька тем) ви хотіли би бачити як ключовий мотив конференції, і чому саме; чому ваше місто буде цікавим для відвідувачів конференції, окрім самої участі у конференції; вашу стратегію і наявні можливості щодо забезпечення співфінансування конференції; можливості забезпечення відповідного приміщення для проведення конференції на безгрошовій основі; як ви плануєте співпрацювати з нами для промоції майбутньої події на місцевому/національному рівні; які додаткові велосипедні і публічні події можна організувати/присвятити до проведення конференції (відкриття нових об’єктів велоінфраструктури, велосипедна екскурсія та ін); чи готові ви забезпечити цілковиту підтримку конференції з боку міського самоврядування та особисту присутність міського голови. Лист зацікавленості просимо надіслати на бланку організації, з підписом. Просимо надсилати скан-копію листа.

Відеоролик — просимо вас підготувати відеоролик у довільному форматі, але не довший за 3 хвилини, який пояснить відбірковому комітету та колу учасників, чому саме ваше місто заслуговує приймати Велофорум. У ролику можете показати місто, його окраси, велосипедистів, і дуже рекомендуємо включити у відеоролик людей – тих, хто ініціював та підтримує заявку на прийняття Велофоруму. Відеоролик слід залити на Youtube і надіслати організаторам посилання на нього, разом з іншими матеріалами.

КІНЦЕВИЙ ТЕРМІН подання заявок – 17 вересня 2018 року.

Заявки слід надсилати Вадиму Денисенку, координатору з національної роботи Асоціації велосипедистів Києва: [email protected], тел. 063-700-16-12.

Контакти

  • Вадим Денисенко
  •  [email protected]
  • тел. 063-700-16-12
  • координатор з національної роботи Асоціації велосипедистів Києва

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.