bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Велофорум-2018: прийом заявок на участь у виставці плакатів
22.08.2018

До 26 серпня 2018 року оргкомітет «Велофоруму 2018» приймає заявки на участь у виставці плакатів.

Ви можете подати готовий плакат на розгляд комісії або розробити плакат протягом вересня на основі досліджень щодо розвитку велотранспорту у світі та в Україні. Учасники виставки плакатів отримають забезпечення проживання та харчування на конференції, і мають можливість отримати винагороду за найкращий плакат.

Як виглядає виставка плакатів?

На міжнародних конференціях часто організовують виставки плакатів на додачу до презентацій і сесій. Плакати дають можливість ознайомитися з темою, яка є занадто великою для представлення протягом одного виступу або навпаки є вузькою і може зацікавити невелику групу людей замість загалу. Виставка плакатів працює протягом всієї конференції і дає можливість людям проглянути зміст у будь-який зручний для них час, на відміну від презентацій.

«Велофорум 2018» хоче започаткувати виставку плакатів як інноваційний для українських конференцій формат і має мрію зробити високоякісну виставку з першого разу. Ми ставимо високі стандарти до цього нового формату, і тому є певні вимоги до плакатів, які приймаються на виставку.

Які плакати приймають до розгляду?

Теми:

  • Дослідження на велосипедну або дотичну тему в Україні.
  • Огляд досліджень на велосипедну/дотичну тему у світі (надаємо допомогу з пошуком і аналізом досліджень).
  • Опис проекту/-ів на велосипедну/дотичну тему, який був втілений в Україні протягом останнього року.

Приклади тем:

  • Які правила дорожнього руху порушують велосипедисти в Україні і чому? Результати опитування.
  • Дозвіл велосипедистам користуватися смугами громадського транспорту: Як він вплинув на пасажироперевезення і на затори?
  • Чотири типи міських велосипедистів: Яка між ними різниця? Як враховувати їхні потреби у міському плануванні? (дослідження Portland State University, United States)
  • Затвердження велосипедної концепції міста Києва: мета, завдання, підхід в організації громадськості, етапи втілення, вплив, учасники.

Що не є плакатом для цієї виставки:

  • анонс події;
  • соціальна чи комерційна реклама;
  • плакати з акцій, слогани, картини або репродукції.

Якщо у вас є плакат не в оголошеній темі і який не є анонсом події або рекламою – надсилайте його нам для розгляду. Ми плануємо давати відповідь і роз’яснення, чому плакати підходять/не підходять під заявлені умови, але ми не зможемо вести дискусії на цю тему. Рішення комісії щодо прийняття конкретного плакату на виставку є остаточним.

Ми очікуємо бачити всі плакати однакового розміру (А0) та з подібним оформленням, аби читачеві було зручно орієнтуватися в тексті багатьох плакатів. Всі плакати міститимуть фото, графіки, карти. Ми надішлемо детальні умови оформлення тим, хто буде обраний для розроблення плакатів, і будемо тісно співпрацювати разом над дизайном плакатів і підготовкою до друку. Плакати будуть надруковані за кошт «Велофоруму 2018» і ви зможете забрати їх після завершення конференції.

Які переваги участі з плакатами?

Ми сподіваємося, що виставка плакатів допоможе вам:

  • розказати про проекти і дослідження, над якими працювали ваші організації або ви особисто протягом останнього року;
  • дослідити цікаву тему;
  • навчитися робити дослідження за академічними стандартами США;
  • розповідати історію за допомогою картинок;
  • навчитися робити інфографіку і додруковий дизайн у безкоштовних програмах.

Обрані учасники виставки плакатів, які співпрацюватимуть з комісією, завершать і передадуть плакати комісії для друку, будуть забезпечені проживанням (дві ночі у двомісному номері) та харчуванням на Велофорумі та візьмуть участь у конкурсі на кращий плакат (конкурс читацьких симпатій) з грошовою винагородою. Також вони зможуть забрати плакати додому після завершення виставки.

Автори плакатів мають пройти процедуру реєстрації.

У програмі конференції також буде визначено час, відведений під презентації плакатів їх авторами (між секціями). Усі автори можуть додатково презентувати та відповідати на питання учасників під час перерв між сесіями та воркшопами.

Консультантка виставки плакатів – Ірина Бондаренко, магістр міського планування Університету штату Меріленд, США, стипендіатка програм Фулбрайт та Маскі, учасниця восьми іноземних конференцій, на п’яти з яких вона представила результати досліджень у сфері міського планування (три у формі плакатів). Під час роботи над плакатом Ірина Бондаренко буде тісно співпрацювати з вами, передаючи свої знання та досвід у проведенні досліджень і розробці плакатів у США.

Графік

Подаючи заявку, ми просимо вас відповідально поставитися до наступних дедлайнів:

26 серпня, 23:59 – завершення подання заявок на участь у виставці плакатів.

28 серпня, 23:59 – обрання учасників і повідомлення їм про це. Початок обговорення формату плакату і дослідження теми з комісією.

1-9 вересня – персональні обговорення щодо теми, структури, оформлення плакатів (скайп-коли з консультанткою виставки). Підготовка чорнового варіанту плакату.

10-18 вересня – індивідуальна робота над підготовкою плакату: написання текстів, підготовка інфографіки, підготовка дизайну плакату.

19-29 вересня – обговорення доробленої версії плакату. Підготовка до друку.

30 вересня – здача плакатів у друк. Це останній дедлайн. Після нього робота над плакатами не проводиться.

Як подати заявку:

До кінця дня 26 серпня надішліть наступну інформацію на електронну пошту [email protected] з темою листа «Велофорум плакат»:

  • назву організації та місто;
  • ім’я, телефон та електронну пошту особи, відповідальної за створення плакату;
  • плакат (якщо у вас є готовий плакат);

або

  • тему плакату і опис дослідження, яке ви хотіли би розробити для плакату (якщо ви плануєте самостійно підготувати плакат);

або

  • тему, яка вам цікава для проведення дослідження і підготовки плакату (якщо ви хочете взяти участь, але не знаєте, про що писати);
  • описати коротко, як ви плануєте готувати плакат або висловити бажання консультуватися з Іриною Бондаренко.

Ми зконтактуємо з вами і уточнимо деталі, якщо буде потрібно.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.