bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тендер на розробку програмного забезпечення та мобільного додатку (Одеса)
03.05.2018

ГО «Інститут Політичної інформації» запрошує усі зацікавлені організації прийняти участь у тендері на створення програмного забезпечення та мобільного додатку. Дедлайн - 15 травня 2018 року. 

Проект “Відкрита Одеса”, реалізовується ІПІ у рамках проекту U-inn у Одеській області з 10.02.18 по 10.06.18.

В межах тендеру передбачені наступні послуги

  • створення програмного забезпечення для автоматичного збору рішень міськради та іншої інформації (parser + база даних) 
  • створення модуля зв’язку між додатком і базою даних (RESTful API)
  • створення модуля мобільного додатку для платформ iOS та Androind 
  • створення модулю керування базою даних
  • додання готово продукту до AppStore and Google Market

Для отримання більш детальної інформації потрібно ознайомитися з Описом проекту*. Крайнім терміном подачі заявок є 15 травня 2018 року.
Для подачі своєї заявки обов’язковими є наступні документи:бюджет проекту, реєстраційні документи заявника з відповідними КВЕД, перелік попередніх робіт та досвіду роботи з подібними завданнями(CV або портфоліо).

Питання та заявки на участь в тендері можна надавати на пошту [email protected]

Опис проекту*
 
У сучасному світі дуже важливо використовувати новітні інструменти, які залучають молодь до контролю та взаємодії з владою. Таким інструментом можуть стати технологічні рішення, які значно спрошують процес отримання та опрацювання інформації і є досить простими у використанні. На жаль, таких рішень в Україні не дуже багато, а на регіональному рівні вони майже відсутні. 
 
Команда Інституту Політичної Інформації планує вирішити ситуацію, створивши перший мобільний додаток, який активізує молодь у контролі роботи Одеської міської ради. Одеська міська рада є однією з найзакритіших в Україні, до того ж в Одесі завжди спостерігалась пасивність громадян по відношенню до державних структур.

На прикладі Одеської міської ради додаток буде випробуваний і команда має на меті розширити його діяльність на інші великі міста Одеської області. На сьогодні подібні додатки в Україні не набули популярності, хоча саме вони можуть надати новий імпульс антикорупційній діяльності та участі молоді у політичному процесі. Додатково, функціонування додатку значно спрошує процес отримання офіційних документів і їх аналіз.

Громадська організація «Інститут Політичної Інформації» функціонує на півдні України з 2011 року. Тривалий час спеціалісти організації реалізовують власні проекти та сприяють в організації різних заходів партнерів організації. Організація має досвід проведення аналітичних досліджень, реалізації медіа-проектів, антикорупційних розслідувань та організації публічних заходів. 

Організація активно залучає місцевих експертів до своєї роботи. Налагоджені зв’язки з багатьма громадськими проектами які мають вплив на порядок денний у місті. Організація входить в коаліцію організацій «Центр публічних розслідувань», Одеська об’єднання РПР,  коаліція ГО «Прозорі ради» і т.д. Голова організації працює регіональним представником Інституту Масової Інформації та має безпосередній доступ до експертів організації, також представляє команду Team Europe проекту Представництва ЄС в Україні та теж має прямий контакт для консультування та експертної підтримки. Налагоджені контакти з коворкінговими та соціальними площадками – Імпакт Хаб Одеса, Термінал 42 і т.д.

Останні проекти: 

1. З 2017 року ГО «Інститут політичної інформації» реалізує проект «Що треба знати про реформу децентралізації» та створює унікальний контент за цією тематикою також проводяться семінари для представників ЗМІ та блогерів. (Internews Network) 
2. З 2017 року ГО «Інститут політичної інформації» разом з іншими організаціями міста створив Центр публічних розслідувань та при підтримці IWPR провів 30 розслідувань (опубліковані дані описують корупційні ризики в 1,5 млрд грн) та більше 10 публічних заходів за антикорупційною тематикою. 
3. З 2017 року при підтримці Інтерньюз-Україна, ГО приймає участь у інноваційному проекті Україна+, та створю оригінальний контент на сучасних платформах на різні соціально-політичні теми (урбанізм, ЖКГ, реформи медицини та освіти і т.д.)
 
Команда Інституту Політичної Інформації планує активізувати молодь у контролі діяльності Одеської міської ради. Одеська міська рада є однією з найзакритіших в Україні, до того ж в Одесі завжди спостерігалась пасивність громадян по відношенню до державних структур.
 
Спрощення системи роботи з офіційною інформацією від Одеською міської ради шляхом створення мобільного додатку «Відкрита Одеса»
 
Цілі проекту: 
  • Сприяти висвітленню діяльності Одеською міської ради та надати  інформацію про діяльність Одеської міської ради у простому та зрозумілому вигляді
  • Оперативне інформування громадськості про діяльність Одеської міської ради шляхом розсилки повідомлень про оновлення
  • Сприяти зміні процесу оприлюднення інформації державними установами

Завдання проекту:

  • Створення мобільного додатку «Відкрита Одеса»
  • Поширення інформації серед цільових груп шляхом проведення презентацій, поширення публікацій і інформації про додадок
  • Активізація молоді, як головних користувачів інноваційних технологій,  в політичному процесі.
  • Систематизація отриманої інформації про діяльність Одеської міської ради за зрозумілим критерієм
Проект буде включати в себе алгоритм збору та обробки інформації, яку надає Одеська міська рада. Інформація буде систематизуватись за розділами та ключовими словами, пошук документу або групи документів буде досить зручним для користувачів. Також додаток буде мати функцію оцінки корупційних ризиків того чи іншого документу. Після того, як додаток поповниться інформацію, користувач підписаний на оновлення буде отримувати push-повідомлення на мобільний пристрій. Кожен користувач зможе підписатись на оновлення за сферою діяльності, управлянням, голосами депутата, фракцією, ключовими словами та інше. Також у додатку будуть створені розділи: депутат, фракція(група), де буде видно як і за які рішення голосують ці політичні актори.
 
Цільова аудиторія – молодь, журналісти, експерти, політики, держслужбовці, співробітники політичних партій та громадських організацій, працівники ВУЗів, громадсько та політично активні громадяни.
 
Очікується, що мобільний додаток «Відкрита Одеса» створить нову систему громади і органів місцевого самоврядування, в якій буде легко отримати офіційний документ, проаналізувати його і розповсюдити результати аналізу серед громадськості. Більше того, цей додаток буде цікавий журналістам та громадським діячам, які займаються або планують займатись громадським контролем діяльності влади. Так само, спрощення система отримання офіційних документів активізує молодь і широку громадськість для участі у суспільно-політичному житті міста. Перемога у цьому конкурсі надасть імпульс для розвитку громадського середовища на регіональному рівні. Так само, завдяки створеному та впровадженому додатку громадськість Одеси буде відчувати себе частиною загальноукраїнського дискурсу про реформи і залученість до процесу прийняття рішень.

Контакти

  • ГО «Інститут Політичної інформації»
  • [email protected]
  • + 38 097 941-92-91
  • http://www.politinfo.net/
  •  https://www.facebook.com/politinfo.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.