bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма “Засоби масової інформації – посередники між народами”
22.10.2009

Молоді журналісти з Центральної та Східної Європи зможуть взяти участь у заходах із підвищення кваліфікації в Берліні, що триватимуть від 1 березня до 31 травня 2010 року.

У перший місяць вони прослухають компактний курс, що міститиме знання про Німеччину та її стосунки зі східними сусідами, а також про Європейський Союз. Після цього вони, в залежності від своїх побажань, протягом двох місяців працюватимуть в редакціях газет, радіо чи ТБ німецької столиці. Там вони ознайомляться з працею німецьких колег і зможуть самі готувати матеріали для німецької редакції. Однак під час перебування в Німеччині вони не повинні переривати контакт зі своїми редакціями на батьківщині.

Тож їм буде надано можливість працювати «тимчасовими кореспондентами» з Берліна. Після повернення на Батьківщину здобутий досвід допоможе їм компетентно повідомляти про Німеччину й актуальні процеси в Європейському Союзу.

Здійснюючи цей проект Фундація слідує заповіту фундатора Роберта Боша (1861-1942), який закликав до примирення і порозуміння між народами. Стипендіати теж долучаться до реалізації цієї ідеї і вноситимуть свій вклад до покращення взаємин і подолання негативних стереотипів, насамперед серед молодого покоління.

Фундація Роберта Боша у співпраці з Берлінською школою журналістики запрошує журналістів з Центральної та Східної Європи на тримісячне стажування в Німеччині.

Подавати заяви можуть журналісти з Болгарії, Естонії,, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії, Чехії та Угорщини, а також уперше – з Грузії та України.
Навчально-практичне перебування в Берліні від 1 березня до 31 травня 2010 року передбачає:

  • протягом першого місяця – компактні навчальні курси про сусідів Німеччини, взаємини між країнами і спільну перспективу Європейського Союзу – у формі дискусій, лекцій та екскурсій;
  • протягом наступних двох місяців – практика, в залежності від побажань учасників і наявних пропозицій – в одній із редакцій (газети, радіо, ТБ) німецької столиці;
  • учасники ознайомляться з працею німецьких колег і самі працюватимуть «тимчасовими кореспондентами». Вони отримають можливість готувати матеріали, як для німецької редакції, так і для своєї редакції на батьківщині.

Стипендіати отримають:

  • щомісячну стипендію 1.100 євро
  • кураторську опіку в гостьовій редакції
  • підтримку в пошуку житла.

Передумови:

  • молоді журналісти з достатньо великим досвідом роботи
  • добре знання німецької мови

Формуляри заяв можна отримати за адресою: www.medien-mittler.de
Кінець терміну подання заяв: 1 листопада 2009

Відбіркові співбесіди відбуватимуться наприкінці листопада – на початку грудня 2009.

Детальніша інформація за адресою:
Berliner Journalisten-Schule
„Medien-Mittler“
Karl-Liebknecht-Str. 29
D - 10178 Berlin
E-Mail: [email protected]

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.