bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Об’єднаним громадам Рівненщини пропонують допомогу у вирішенні безпекових проблем
08.02.2018

Об’єднані територіальні громади Рівненської області запрошують до участі в проекті «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівненщини». Його мета – сприяння ОТГ у визначенні їх пріоритетів у сфері безпеки та створенні на місцях систем запобігання і реагування на безпекові виклики. Дедлайн - 26 лютого 2018 року.

У межах цього проекту будуть відібрані 8 пілотних громад, з якими впродовж наступних місяців проводитиметься співпраця в напрямку розвитку їх безпекового потенціалу. Допомога, яку надаватиме організація, охоплюватиме комплекс заходів з підвищення спроможності органів влади об’єднаних громад, направлену на вирішення проблем та зниження ризиків громадської, пожежної, екологічної, продовольчої безпеки і інших.

При цьому, лише для 8 відібраних громад проводитиметься глибинний аналіз існуючої ситуації та документів, з’ясування бачення мешканців і працівників органів місцевої влади, надаватиметься допомога в розробці і впровадженні безпекових заходів, направлених на покращення ситуації в громаді із залученням усіх зацікавлених сторін.

Участь у відборі можуть взяти сільські, селищні та міські об’єднані територіальні громади Рівненської області, в яких після проведення перших місцевих виборів уже сформовані органи місцевого самоврядування.

Для участі у відборі потрібно надіслати на електронну адресу РОГО «Комітет виборців України» такі документи:

1) лист-згоду на участь в реалізації проекту;

2) копії стратегічних планів, програм соціально-економічного розвитку, місцевих безпекових програм (наприклад, з питань громадської, екологічної, пожежної чи іншої безпеки) за 2017 і 2018 роки (за наявності) чи їх проектів, які перебувають на стадії розробки / затвердження.

При проведенні відбору перевага буде надана тим 8 громадам, які у своїх листах-згодах вкажуть найбільш переконливі аргументи важливості реалізації проекту у громаді, зазначать які на території громади існують безпекові проблеми (загрози), що впливають на безпекову ситуацію, чи готовий орган місцевого самоврядування громади виділяти із місцевого бюджету кошти на впровадження безпекових заходів та / або приймати рішення з цього питання, і чи на сьогодні у громаді вже здійснюються або здійснені певні заходи, пов’язані із забезпеченням безпеки людей.

Лист-згоду з програмами, стратегіями або їх проектами треба надіслати до 26 лютого 2018 року включно на електронну пошту [email protected] з поміткою в темі листа «Безпека в ОТГ».

У випадку виникнення додаткових запитань телефонуйте за номером телефону (050) 101 76 48 (Олексій Горецький, директор РОГО «Комітет виборців України», керівник проекту).

Проект «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівненщини» реалізовує Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України».

Контакти

  • Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України»
  • [email protected]
  • 050-101-76-48

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.