bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Європейські стипендії для журналістів
08.09.2009

Міжнародна колегія журналістів Вільного університету Берліну (Das Internazionale Journalisten-Kolleg der Freien Universitaet Berlin, Берлін, Німеччина) оголошує конкурс на здобуття Європейської стипендії для журналістів (Europaeische Journalisten-Fellowship).

У конкурсі можуть брати участь як кваліфіковані журналісти з постійним місцем роботи, так і вільні журналісти з багаторічним досвідом, зокрема з країн Східної Європи.

Стипендія надається для поглиблення професійних знань та роботи над дослідницьким проектом у Берліні впродовж одного року. Програма також передбачає обмін досвідом між фахівцями із Західної Європи, Східної Європи та США.

Програмою передбачено такі види стипендій:

Junior Stipendium: для журналістів зі Східної та Центральної Європи з робочим стажем близько 5 років. Стипендія розрахована на 10 місяців, по 800 – 1,000 євро на місяць. 

Standard Stipendium: 1,100 – 1,500 євро на місяць відовідно до професійного стажу (не менше, ніж 5 років), розрахована на 10 місяців. 

Superior Stipendium (стипендія фонду палати депутатів Берліна): для висококваліфікованих журналістів з докторським ступенем з країн СНД, Франції, Великобританії та США - 1,300 євро на місяць та проживання, розрахована на 10 місяців. Окрім заяви німецькою мовою, також необхідно надати відгук про науковий проект від професора чи експерта німецькою або англійською мовою.
 

Для участі у конкурсі необхідно надати такі документи:

  • заповнену заявку;
  • життєпис;
  • документи про освіту та довідку з місця роботи;
  • два рекомендаційні листи;
  • три приклади письмових робіт;
  • підтвердження рівня знання німецької мови;
  • детальний опис пропонованого дослідницького проекту (3 – 5 сторінок);
  • для журналістів з науковим ступенем: відгук професора про пропонований проект.

Документи мають бути оформлені німецькою або англійською мовою і надіслані виключно регулярною поштою.
Дедлайн прийому заявок – 1 листопада 2009 року.

Довідка: Програма "Європейські стипендії для журналістів" здійснюється фондами та підприємствами спільно з Вільним Університетом Берліну. На даний момент партнерами програми є Міністерство закордонних справ Німеччини, FAZIT-Stiftung (газета Frankfurter Allgemeine), Helsingin Sanomat Stiftung, фонд Presse-Haus NRZ, а також чотири політичних фонди: Friedrich-Ebert-Stiftung, Hans-Seidel-Stiftung, Konrad-Adenauer-Stiftung и Heinrich-Böll-Stiftung.

Реєстраційна форма

Контактна інформація: 
Телефон: 49 (0)30 838 - 533 15 
Факс: 49 (0)30 838 - 533 05 
Інтернет-сторінка: www.ejf.fu-berlin.de 
e-mail: [email protected]
Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.