bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма ім. Джона Сміта 2010
02.09.2009

Британська Рада в Україні та меморіальний фонд Джона Сміта запрошують до участі у програмі на 2010 рік. Програма імені Джона Сміта впроваджується меморіальним фондом Джона Сміта в партнерстві з Британською Радою та Міністерством юстиції Сполученого Королівства.

Заяви на програму приймаються з наступних країн: Україна, Росія, Арменія, Азербайджан, Грузія, Киргизстан, Молдова.

Що таке Програма імені Джона Сміта

Метою програми імені Джона Сміта є зміцнення та поглиблення демократичного світогляду за допомогою 5-тижневої програми в Сполученому Королівстві, яка поєднуватиме академічне навчання та стажування у відповідних установах зрілої демократичної системи.

До участі в програмі залучаються громадяни України віком від 25 до 40 років. Перевага надаватиметься кандидатам, які працюють в політиці, місцевих органах влади, бізнесі, пресі або недержавних організаціях, та мають досягнення в галузі урядування та громадської служби.

Добре знання письмової та усної англійської мови є необхідним (на рівні тесту IELTS 6.0 або еквівалент).

Цілі пограми

Програма імені Джона Сміта має такі цілі: Зібрати разом молодих політичних діячів та лідерів неурядових організацій для обміну думками та отримання тренінгу та інформації про засади професійну етіку та поширення ефективного урядування.
Поглиблити усвідомлення того, як зрілий демократичний устрій підтримує та розвиває ефективне урядування, верховенство права та соціальну справедливість, а також заохочує доступ до здобутків демократії та підзвітність.
Налагодити діалог між стипендіатами з України та інших країн-учасниць, а також створити та підтримувати зв’язки з колегами у Сполученому Королівстві.
Побудувати активну мережу молодих лідерів, відданих ефективному урядуванню.

Теми програми Представницький уряд в демократичному суспільстві
Система цінностей громадянського суспільства, закон та права
Громадське суспільство та громадська думка
Підзвітність громадськості в роботі уряду, бізнесі та суспільному житті
Міжнародні установи та відносини.

Структура та дати програми

Програма буде проходити у Сполученому Королівстві протягом 5 тижнів з 5 червня до 9 липня 2010 року і складається з: Вступна частина програми в Единбурзі, Шотландія.
Інтенсивний двотижневий семінар в Шотландії та Лондоні з тематики політичного процесу в країнах зрілої демократії: низка дискусій та зустрічів з відомими політиками, викладачами та чиновниками, в поєднанні з візитами до відповідних установ.
Конференція з питань лідерства та розвитку британської та інших зрілих демократичних країн.
Дев’ять робочих днів, присв’ячених індивідуальним стажуванням у відповідних установах — наприклад, в громадській організації, «супроводження» політика, стажування в центральних/місцевих органах влади та пресі. Повний список установ, які пропонують в себе стажування.
Заключний семінар, на якому учасники презентуватимуть свої проекти представникам Міністерства юстиції Сполученого Королівства та Меморіальному Фонду імені Джона Сміта.

Учасники програми матимуть представити особистий план дій, які вони будуть виконувати по поверненню додому. Через 12 місяців учасники знову зберуться в Лондоні, щоб відзвітувати про свою роботу та розповісти про зміни, що відбулися.

Вимоги до кандидатів

Меморіальний Фонд імені Джона Сміта бажає прийняти на програму амбітних та впливових молодих лідерів, які зроблять значний внесок у розвиток своїх країн. Мета програми набрати лідерів, які працюють в політиці, місцевих органах влади, бізнесі, журналістиці/ пресі або громадських організаціях.

Більш детальна інформація щодо вимог міститься у Детальному опису програми та вимог до кандидатів.

Як подати заяву

Кінцевий строк подання аплікаційних форм до Британської Ради в Києві — 9 листопада 2009 року.

Аплікаційну форму треба надсилати електронною поштою у вигляді файлу Microsoft Word не пізніше 9 листопада, а також надіслати оригінальну паперову аплікаційну форму з підписом і фотокарткою паспортного розміру, а також двома рекомендаційними листами в оригіналі та копіями диплому за адресою: Британська Рада, вул. Григорія Сковороди 4/12, Київ 04070.

Рекомендаційні листи
Фонд Джона Сміта вимагає від кожного кандидата два рекомендаційних листа — одного від поточного роботодавця, а другий лист може бути від попереднього роботодавця, або партнерської організації. Прохання використовувати тільки Бланк для рекомендаційного листа, оскільки він є єдиним форматом, узгодженим Фондом Джона Сміта.

Після розглядання заяв успішні кандидати будуть запрошені на співбесіду в Києві з представниками Британської Ради та Меморіального фонду Джона Сміта (протягом січня 2010 року).

Копії диплому
Кандидати мають надіслати нотаріально завірені копії дипломів про освіту та додатків до диплому.

IELTS
Кандидати, які успішно пройдуть перший відбірковий тур (інтерв’ю), складатимуть іспит з англійської мови IELTS в кінці січня 2010. По цьому тесту необхідно набрати мінімум 6 балів. Складання тесту IELTS вимагатиметься лише від тих кандидатів, яких відберуть на інтерв’ю і які будуть рекомендовані для фінального етапу конкурсного відбору. Деякіх фіналістів може бути звільнено від тесту за рішенням відбіркової комісії. Для тих, кому доведеться складати тест, його вартість та повязані з цим витрати будуть покриватися програмою.

Відбір кандидатів буде закінчений до середини лютого 2010.

Контактна інформація

Отримати детальнішу інформацію можна за адресою:

Британська Рада
вул Григорія Сковороди, 4/12
Київ 04070
Телефон (044) 490 5600
[email protected]

Детальніша інформація про цю програму та діяльність Меморіального Фонду Джона Сміта міститься на сайті www.johnsmithmemorialtrust.org.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.