bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стипендії на навчання для випускників ВНЗ
02.09.2009

Німецька Служба Академічних Обмінів (DAAD) оголошує конкурс на 15 стипендійних програм.

Мета: стипендії пропонують можливість іноземним випускникам ВНЗ навчатися у німецькому державному або державно визнаному ВНЗ на післядипломному курсі або у магістратурі (Aufbaustudium чи Masterprogramm) та отримати ступінь “Diplom“ або “Master”.

Період виплати стипендії залежить від тривалості післядипломного або магістерського курсу або від робочого плану пошукача - він може тривати від 10 до 24 місяців. Рішення про надання стипендії приймається на один рік, при успішному навчанні студента стипендія подовжується після подання відповідної заяви.

DAAD сплачує щомісячно стипендію у розмірі 750 євро. Стипендія включає також, як правило, плату за медичне страхування в Німеччині. Крім того, DAAD сплачує, як правило, певну суму на проїзд, якщо ці витрати не беруть на себе організації на Батьківщині стипендіата або інша сторона. Також можлива додаткова допомога на навчання та проведення досліджень, на оренду житла та перебування членів сім`ї.

Подавати заяву на стипендію DAAD на навчання для випускників ВНЗ з усіх спеціальностей можуть висококваліфіковані випускники ВНЗ, які найпізніше на момент початку стипендії будуть мати диплом бакалавра або спеціаліста. Для випускників з моменту закінчення навчання до моменту подання заяви повинно минути, як правило, не більше шести років.

Найважливішим критерієм при відборі є, поряд з попередніми досягненнями у навчанні, переконливе обгрунтування професійних та особистих мотивів щодо запланованого навчання у Німеччині.

Допуск до навчання у німецькому ВНЗ за обраною програмою має подаватися або одразу з документами на стипендію, або перед початком стипендії (але в такому разі серед документів на стипендію має бути попередня згода ВНЗ – див. “Документи на заяву”, пункт 7). Виплата стипендії DAAD можлива лише тоді, коли є допуск до навчання у німецькому ВНЗ. Якщо навчальна програма включає в себе кількамісячне стажування за кордоном, як правило, таке перебування може фінансуватися лише в тому разі, якщо йдеться про країни ЄС (не в себе на Батьківщині) та тривалість перебування не перевищує 6 місяців та 25% загальної тривалості програми.

Для навчання у Німеччині, як правило, є необхідним володіння німецькою мовою, особливо для гуманітарних спеціальностей. Виключення можливе лише тоді, коли стипендіати будуть навчатися на англомовній програмі. У окремих випадках перед початком стипендії DAAD сплачує навчання на курсі німецької мови у мовному інституті в Німеччині.

Пошукачі, які на момент подання заяви перебувають у Німеччині більше одного року, не можуть брати участь у конкурсі.

Прийом документів відбувається в Інформаційному центрі DAAD у Києві з 01.09.2009 до 20.11.2009.

Подання заяв безпосередньо до Бонну не можливе.

Консультацію стосовно програм DAAD Ви можете отримати в Інформаційному центрі DAAD у Києві або в лекторів DAAD.

Документи для заяви на стипендію “Стипендії на навчання для випускників ВНЗ”:

  1. Формуляр-заява DAAD „Antrag auf ein Forschungs-/Studienstipendium“.
  2. Автобіографія (Curriculum Vitae).
  3. Список публікацій (у разі наявності).
  4. Переконливий та докладний опис цілей щодо запланованого навчання в Німеччині, а також опис попереднього навчання.
  5. Рекомендаційний лист від українського професора / доцента з основної спеціальності, який надає інформацію щодо наукових здібностей пошукача та ставлення професора. (Пошукачі на программу DAAD/OSI мають подавати рекомендаційні листи від двох українських професорів/доцентів). Лист має містити печатку університету, подаватися із завіреним перекладом.
  6. Посвідчення про освіту: а) диплом з додатком - завірена ксерокопія; б) завірений переклад диплома та додатка; в) шкільний атестат з додатком – завірена ксерокопія; г) завірений переклад атестата та додатка; д) пояснення системи оцінок в Україні.
  7. Підтвердження контактів з німецьким університетом: письмовий контакт (листування з університетом - копії електронних листів) та інформація університету про навчальну програму (напр., роздрук з інтернету) з наступними даними:
  • початок програми
  • тривалість програми
  • мова викладання
  • у разі наявності - вартість навчання
  • вимоги до пошукачів
  • строки подання документів
  • контактна адреса ВНЗ
  •  

  • Сертифікат на знання мови a. Знання німецької мови: мовний сертифікат DAAD або інший рівноцінний сертифікат (onDaF, TestDaF, ZMP, ZOP, DSH), це стосується також і германістів або b. Знання англійської мови: TOEFL, IELTS або інший сертифікат (при поданні заяви достатньо подати мовний сертифікат DAAD, заповнений викладачем англійської мови з ВНЗ пошукача, але після отримання стипендії необхідно буде надати сертифікат TOEFL або IELTS).
  • Інше (відзнаки тощо).
  •  Нові фотокартки, наклеєні на формуляр-заяву.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.