bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс ідей Майстерня міста 2017 (Львів)
07.04.2017

Урбаністично-культурний проект «Майстерня міста» дієва платформа для співпраці та спілкування громадських організацій, ініціатив, митців, ремісників, громадських активістів та міської влади. Головною метою майстерні є залучення мешканців до процесів розвитку та оновлення міста. Дедлайн - 15 квітня 2017 р.

Унікальність майстерні міста полягає у тому, що впродовж 5 років майстерня виробила свій формат, в якому перетинаються усі стейкхолдери, які використовують платформу для конструктивного пошуку нових рішень і завдяки синергії напрацьовують дієві проекти оновлення міста.

Деталі можна знайти тут:
  • https://www.facebook.com/maisterniamista
  • http://www.maisterniamista.org.ua/

Реєструйте свої ідеї: goo.gl/Qd0UKC  дедлайн 15 квітня 2017р.

Тема цьогорічної майстерні міста: урбаністична децентралізація в межах міста із залученням локальних мікрогромад та налагодження діалогу між фаховими середовищами та активістами.

Особливості «Майстерні міста 2017»:

  • Майстерня як імпульс для розвитку районів (розташування локального павільйону у 5 мікрогромадах Львова по 2 дні у кожній з мікрогромад)
  • Підтримка проектів сталого розвитку
  • Налагодження діалогу між фаховими середовищами та активістами
  • Обмін досвідом між містами України щодо партисипативних методів

Цілі проекту:

  1. залучення мешканців до процесу оновлення та розвитку міста
  2. налагодження діалогу між фаховими середовищами, активістами та мешканцями
  3. підвищення рівня свідомості та інформування мешканців щодо міських ініціатив та проектів
  4. сприяння сталого розвитку районів міста через організацію локальних майстерень
  5. підтримка громадських організацій та ініціатив
  6. покращення громадського простору

Передбачається, що ММ-2017 функціонуватиме за такою схемою: встановлення  та функціонування протягом 2-ох тижнів великого павільйону у центральній частині міста, у якому проводитимуться дискусії, воркшопи, презентації та обговорення щодо загальноміських питань із залученням представників влади, а також презентації результатів проектів, що будуть втілюватися у мікрогромадах за час проведення ММ-2017. Паралельно, у 5 мікрогромадах Львова (по 2 дні у кожній мікрогромаді) проводитимуться локальні заходи, воркшопи та дискусії, на яких підніматимуться питання локального характеру та реалізовуватимуться проекти, які передбачають втілення заходів із залученням місцевих мікрогромад. Принцип роботи з локальними мікрогромадами виник в результаті реалізації великого міського проекту «Зміцнення громад заради сталого розвитку міста» Громади в дії , що фінансується ЄС та реалізовується Інститутом міста разом із партнерами. В рамках проекту було проведено 2 великі дослідження щодо потенціалу міста до громадотворення та Моніторинг якості життя 2016 (2000 та 1200 респондентів відповідно), а також напрацьовано видання «Профілі мікрогромад» (зі статистикою, SWOT-аналізами, мріями та ідеями мешканців), що стала основою для підготовки ММ-2017″, – зауважила заступник директора Інституту міста, Анастасія Лепуга.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.