bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Збір ідей міських сервісів в рамках Apps4Cities Challenge від влади та громадськості продовжено
07.09.2016

Міські ради та органи державної влади мають шанс створити сервіси для свого міста. Громадянська мережа ОПОРА та TechSoup оголосили Конкурс ідей міських сервісів на основі відкритих даних. Терміни були продовжено до 18 вересня (включно). 

У Конкурсі міським радам та державним структурам, установам, активістам, громадським організаціям пропонують подати ідею, чи запропонувати проблему, яку можна вирішити за допомогою технологій.

Органи місцевої влади та інші можуть подати ідею міського сервісу, яку у подальшому можуть допомогти втілити активісти, аналітики, дизайнери та інші зацікавлені особи.

Збір ідей міських сервісів Apps4Cities Challenge в рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities» відбувається із метою розв'язання міських проблем, створення потрібних для громадян сервісів за допомогою технологій та спільної роботи установ та волонтерів (учасників Конкурсу), що згодяться допомогти.

До 18 вересня органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації всіх форм власності, а також міські ініціативи, які знають про локальні проблеми та мають ідеї, що їх можна вирішити за допомогою технологій, та/або мають задум щодо створення цікавого сервісу для міста, громади, влади та бізнесу, можуть подавати заявки та реалізувати ці ініціативи разом з активістами.

Уже згодом з переліку запропонованих ініціатив активісти (їх команди) та усі зацікавлені зможуть “взяти ідею” від влади, громадськості чи інших організацій і та реалізовувати їх разом з ними. Та використовувати ці ідеї для розробки відповідних сервісів в рамках конкурсу.

Обирати ідеї можна буде із визначеного переліку ідей, що запропоновані партнерами Конкурсу та розміщені у відповідному розділі на нашому сайті. Взяти ідею сервісів у такому разі можна буде до 25 вересня (включно).

Вибір команди, яка буде здійснювати реалізацію ідей, поданих організаціями та установами, обиратимуть власники ідеї. Розмір та вид нагороду для активістів (їх команд) у цьому випадку також визначатимуть власники ідеї.

Детальніше про умови Конкурсу.

Для того, щоб подати ідею на конкурс, просто заповніть форму на сайті проекту.

Важливо! Щоб подати ідею потрібно зареєструватися на веб-сайті.

Долучайтеся до створення сервісів для свого міста!

Більше про проект та портал «Дані міст/Apps4Cities» і конкурс сервісів Apps4Cities Challenge

Всеукраїнський проект «Дані міст/Apps4Cities» реалізовує Громадянська мережа ОПОРА та TechSoup Europe за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED). Місія проекту — відкритість та легкість доступу до міських даних, що дозволять зробити місто ближчим до його жителів.

У рамках проекту відбувається Apps4Cities Challenge — конкурс міських сервісів на основі відкритих даних, обрання проекту-переможця, а також його подальша інкубація та розвиток. Конкурс Apps4Cities Challenge, перш за все, — це змагання ідей щодо сервісів, які спрощують життя жителів та гостей міст, підвищують якість прийняття управлінських рішень, сприяють розвитку бізнесу в рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities». Навколо таких ініціатив зможуть збиратись команди програмістів та інтернет-спільнот, активістів та усіх зацікавлених.

Портал «Дані міст/Apps4Cities» — це портал відкритих міських даних та майданчик для всіх бажаючих не тільки створювати на основі вже отриманих нами даних сервіси для міст, для громадян, для бізнесу та влади, а й пропонувати, надавати свої набори даних, отримані у відповіді на запити або в результаті власної діяльності.

Також про конкурс та проект читайте на його сайті та офіційних сторінках уFacebook таTwitter.

Контакти

  • Громадянська мережа ОПОРА
  • Оксана Купер - менеджер з комунікацій проекту «Дані міст/Apps4Cities»
  • [email protected]
  • https://danimist.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.