bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн голосування на підтримку ініціатив місцевих громад
12.07.2016

Молодіжна організація «Нова генерація» запровадила новий інструмент в роботі з локальними громадами. Поряд з уже традиційним оцінюванням соціальних проектів конкурсною комісією, запроваджено онлайн голосування на сайті Соціопростір.

Оголошено конкурс мікрогрантів  для неурядових організацій  Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей.  У пріоритеті – проекти сільських громадських об’єднань, адже саме вони перш за все потребують підтримки. Окрім стандартного переліку документів  - форми заявки та реєстраційних документів НУО –  приймаються відеопрезентації запропонованих проектів. На конкурс отримали довгоочікувані перші спроби – 4 відеоролики тривалістю до 3-х хвилин, які коротко передають зміст проекту та демонструють його майбутніх виконавців.

На сайті «Соціопростір» розроблено платформу для онлайн голосування і на неї розмістили 4 соціальні ініціативи. Кожен відвідувач сайту може проголосувати за вподобаний міні-проект.

Голосування триває два тижні. І за умовами конкурсу переможе лише один мікропроект, який отримає найбільшу кількість «глядацьких симпатій». Саме цей проект отримає фінансову підтримку від МО «Нова генерація» для реалізації запропонованої ідеї.

Технічно ідея не нова. Наприклад, є платформа Спільнокошт. Онлайн голосування на сайті Соціопростір - це додаткова можливість для сільських громад представити свою ідею. Можливість посилити цифрову спроможність громадських організацій з районних центрів та сільських громад.

До завершення голосування залишилося декілька днів – до 13 липня. Тож ви також можете підтримати ідею, яка вам сподобається за посиланням - Голосувати тут.

Нагадаємо, що на конкурс мінігрантів в рамках проекту «Посилення громадянського суспільства у місцевих громадах» було подано 49 заявок від громадських організацій Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей. 9 проектів отримають підтримку за результатами оцінки конкурсною комісією і 1 проект – за результатами онлайн голосування на сайті. Зараз триває оцінювання проектів. З графіком проведення конкурсу можна ознайомитись тут.

Проект «Посилення громадянського суспільства у місцевих громадах» реалізується МО «Нова генерація» за фінансової підтримки Національного Фонду підтримки демократії (NED). Однією з ключових цілей проекту є посилення інституційної спроможності недержавних громадських організацій і локальних ініціативних груп в сільських районах південних і східних регіонів України (Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької областях) для розвитку місцевих громад.

Контакти

  • ХМО “Нова генерація”
  • 0552 420 322

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.