bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Аліанте 2009 - міжнародний проект для учнів загальноосвітніх та студентів вищих навчальних закладів
17.07.2009

“Аліанте 2009 – Україна” є спеціальною версією міжнародного конкурсу Аліанте 2009, який вперше розроблено для проведення в Україні в 2004 році.

Проект “Аліанте 2009 – Україна” - це шостий всеукраїнський конкурс на тему: “Чи обізнані ви з питань міжнародної безпеки та діяльності НАТО?” для учнів загальноосвітніх шкіл та студентів перших курсів вищих навчальних закладів І-ІV рівня акредитації, який включено до Державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.

Конкурс “Аліанте” - це довготривалий проект, який складається з двох основних етапів, що є вмілим поєднанням теоретичних знань, фізичної підготовки та психологічної витривалості.

Що передбачає проект?

Перший етап конкурсу – це надання відповідей на 40 запитань, які стануть перевіркою Ваших знань про НАТО та міжнародну безпеку.

Другий етап – фінал, який включає військово-спортивні змагання переможців першого етапу конкурсу, організований за участю представників сектору безпеки. Цьогорічний фінал проходитиме на українській військовій базі в Яворові (Львівська область).

Переможців змагань очікують призи та можливість здійснити захоплюючу подорож на військові бази в країни-члени НАТО, що розташовані в Польщі, Словаччині та Чехії.

Враховуючи всеукраїнський характер конкурсу до участі запрошуються представники всіх регіонів України. Підтримуємо ініціативність, допитливість, енергійність, комунікабельність, прагнення до нових ідей та наполегливість на шляху до досягнення успіху!

Інструкція щодо участі в конкурсі Aліанте 2009 - Україна

1. Створіть у Вашому навчальному закладі командуз двох чоловік. Якщо Вам не вдасться створити таку команду у Вашій школі, Ви можете звернутися до свого(єї) друга чи подружки з іншої школи чи іншого міста. Команда мусить бути створена відповідно до “Правил участі в конкурсі Aліанте 2009”.

Рекомендуємо Вам, на основі існуючого досвіду, вибрати одного запасного гравця, який би міг, при потребі, замінити члена команди. Вибір запасного гравця не є обов'язковим.

2. Кожна команда повинна мати свою e-mail адресу. Якщо такої адреси жоден із членів команди не має, необхідно її створити. Наявність електронної адреси (e-mail) є обов’язковою для участі в конкурсі Аліанте 2009, оскільки саме через електронну почту Ви будете отримувати всю подальшу інформацію.

3. Необхідно зареєструвати, заповнивши “Реєстраційну форму”, яку необхідно надіслати до 1 серпня 2009 р. за e-mail: [email protected].

4. Ознайомтеся з запитаннями, розміщеними на веб-сайті www.project-aliante.org(Ви можете їх роздрукувати), щоб якомога краще підготувати правильні відповіді. Для отримання інформації можуть бути використані як друковані джерела, так і джерела Інтернет мережі з відповідними посиланнями.

5. Подальшим Вашим кроком є надання письмових відповідей на 40 конкурсних запитань.Відповідь на кожне запитання повинна супроводжуватися посиланнями на джерела, з яких була отримана потрібна інформація (довідники, статті, книги, веб-сторінки тощо). Не забудьте вказати, на окремому аркуші хто виконав дану роботу. Строк відправки відповідей - до 8 серпня 2009 р. Відповіді, надіслані пізніше, розглядатися не будуть.

6. До фіналу ввійде 30 команд (60 осіб), відповіді яких професійне журі, за бальною системою, визнає найкращими.

7. В разі потрапляння до фіналу вам буде надано конкурсний номер від 1 до 30, який ми надішлемо на адресу Вашої електронної пошти.

8. Під час фіналу команди будуть розбиті на десятки. Для об’єктивності та відкритості конкурсу групи команд будуть обиратись жеребкуванням в перший день фіналу конкурсу. Під час фіналу в основному буде оцінюватись робота збірних команд з 10 чоловік. Звичайно буде багато індивідуальних конкурсів, за які отримає бали конкретна команда з двох чоловік. Потрапивши у фінал, ви заробляєте свої бали, як командні так і індивідуальні.

9. Учасники попередніх років Аліанте запрошуються до участі в фіналі конкурсу в якості десятників.

10. Детальніші інструкції щодо участі у фіналі ми опублікуємо на веб-сайті www.project-aliante.org та www.yataukraine.org.ua

11. На конкурс можуть бути надіслані додаткові матеріали, які свідчать про обізнаність учасника з тематикою конкурсу (відбірка друкованих матеріалів центральних та регіональних ЗМІ про діяльність НАТО, фото - та кіно-матеріали, записи на СD або дискетах тощо). При однаковій кількості набраних балів перевага буде надаватися учасникам, що доклали зусиль для виконання цих завдань.

12. Якщо у Вас виникнуть будь-які запитання стосовно конкурсу Аліанте 2009, просимо зв'язатися з нами:[email protected], а також за телефонами: 8(050)387-00-20,8(093)6253809 тел/факс: 8(044)273-21-03.

Детальна інформація у додатку.
 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.