bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс: Всеукраїнський моніторинг діяльності судів «Репортер Відкритого Суду»
18.10.2015

Громадська організація «Відкрита Україна» за підтримки Western NIS Enterprise Fund та Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», у партнерстві з Верховним Судом України оголошує конкурс «Репортер Відкритого Суду».

Мета: конкурс спрямований на залучення активних і свідомих громадян до моніторингу діяльності судів та відстоювання своїх прав, розвиток регіональних інституцій громадянського суспільства,виявлення порушень закону, а також популяризація взірцевої поведінки суддів, прокурорів, адвокатів. Головна теза конкурсу: “Тобі не обов`язково бути юристом – будь громадянином!”

До участі у конкурсі запрошуються всі громадяни, які досягли 16 річного віку.

Умови конкурсу:

1.Зареєструватися на сайті конкурсу “Репортер Відкритого Суду”

2.Обрати на власний розсуд суд для моніторингу

3.Відвідати судове засідання та зафільмувати на відео розгляд справи від першої і до останньої хвилини засідання (камера/фотоапарат)

4.Надіслати від 1 + відео з суду команді “Відкритого Суду”

5.Гарантовано отримати призи в залежності від кількості відзнятих відео (USB флешка, Selfie Stick, стильні навушники, потужний Power Bank, функціональний планшет), – *за виключенням обмежень, передбачених Положенням про конкурс

6.Додатково отримати пам`ятні нагороди від відомих українців під час урочистої церемонії у Палаці Верховного Суду України (ноутбуки, стажування з можливістю працевлаштування у ТОП-5 юридичних фірмах України) за умови, що відео має значення для всієї країни

Номінації:

1) гарантоване нагородження

2) гран - прі нагородження

Умови гарантованого нагородження:

5 відео -  USB флешка
10 відео -  Selfie Stick
25 відео -  Стильні навушники
35 відео -  Потужний Power Bank
60 відео -  Планшет
Більше 60 відео - один з трьох функціональних ноутбуків для професійного розвитку.
 
Умови гран - прі нагородження:

З числа відеозаписів обери один, який, на твою думку, відображає позитивний приклад правосуддя (гідна поведінка судді (помічника, секретаря), прокурора, адвоката, або ж їх високий професіоналізм) чи негативний приклад правосуддя (скандали, пікантне, грубе нехтування правами людини суддею, прокурором чи адвокатом, суддя-хам тощо) та направ файл на ГРАН – ПРІ номінування, що відбудеться 14 грудня 2015 р. в м. Києві у Палаці Верховного Суду України, – та отримай один з 10 ноутбуків від відомих українців та стажування у ТОП-5 юридичних фірмах України!

Порядок проведення конкурсу

12 жовтня 2015 року - початок конкурсу
 
7 грудня 2015 року - завершення конкурсу 
 
7 грудня -10 грудня - підбиття підсумків Конкурсною Комісією
 
14 грудня 2015 року - нагородження в Палаці Правосуддя Верховного Суду України
 
Відеоролики конкурсу:
https://www.youtube.com/channel/UCbLjWZ3ecRu49CC029F3WVQ

Веб - сайт конкурсу: http://courtreporter.com.ua/

Адреса оргкомітету:
м. Київ, вул. Івана Франка 42
 
Довідково:

Громадська організація Відкрита Україна (Проект “Відкритий Суд”) об’єднує юристів та волонтерів з усієї України, які проводять відео зйомки судових засідань та забезпечують прозорість прийняття судових рішень і дотримання вимог закону учасниками процесу, дисциплінують поведінку сторін, адвокатів, прокурорів та суддів. Проект реалізується на підставі нового Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», яким гарантовано можливість проведення в залі судового засідання  відеозапису без отримання окремого дозволу суду. Керівником проекту є правозахисник, кандидат юридичних наук Станіслав Батрин.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.