bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на розробку та інститутуалізацію навчального модулю з громадського моніторингу
15.09.2015

Фонд Східна Європа в рамках реалізації Програми USAID «РАДА» оголошує відкритий конкурс на розробку та інституалізацію навчального модуля: «Громадський моніторинг виділення фондів для округу чи території» та проведення семи регіональних тренінгів для представників громадянського суспільства.

Даний конкурс має на меті познайомити широкі кола громадськості з механізмами громадського контролю за використанням публічних фінансових ресурсів місцевих та державного бюджетів  з метою недопущення випадків політичної корупції, які мали місце в історії України, коли окремим округам чи регіонам, де балотувались окремі особи чи провладні політичні партії, надавались преференції, порівняно з іншими територіями чи округами, зокрема у виділенні державних субвенцій на соціально-економічний розвиток, капітальних вкладень, а також випадків корупційно мотивованого фінансування окремих проектів з бюджетів  різних рівнів.

Вимоги:

Розробити навчальний модуль «Громадський моніторинг виділення фондів для округу чи території». Навчальний модуль має містити блоки:  аналізу законодавства (зокрема, Бюджетного кодексу), яке встановлює систему виділення, розподілу ресурсів окремим територіям чи підприємствам, практики громадського контролю за діяльністю влади щодо виділення фінансових ресурсів  на місцевому та державному рівнях, елементів теорії суспільної протидії політичній корупції у фінансовій сфері, отримання слухачами базових практичних навичок щодо законотворення, захисту інтересів громад, лобіювання, забезпечення прозорості. Програма «РАДА» вітатиме пропозиції учасників конкурсу щодо можливості інституціалізації даного модуля організаціями громадянського суспільства.  Модуль має складатись з  інтерактивних та інфографічних матеріалів, що дозволять слухачам отримати і закріпити на практиці знання у цій сфері.  Модуль має бути викладений слухачам впродовж двох- або триденного тренінгу. Матеріали тренінгу мають бути ілюстративними і адаптованими для засвоєння широкими колами громадськості, які не мають спеціалізованих знань у галузі фінансового права. Розроблений модуль має бути практично апробований у процесі проведення семи дво- або-триденних тренінгів, які мають пройти в різних регіонах України. Модуль у вигляді презентації та відео-ролика має бути поширений через відеосервіси і/або соціальні медіа.  

Опис пропозиції, що подається на конкурс має бути виконаний українською мовою, мати обсяг 5-8 стор. тексту, (односторонній друк на аркушах А4, шрифт Arial, 12 кегль) без врахування додатків (презентацій, ілюстрацій, тощо). Заявка повинна містити програму модуля, її короткий опис та можливі пропозиції щодо його інституалізації. Якщо виконавець планує залучати до проведення і підготовки тренінгів окремих тренерів, то їх резюме слід також подати як додаток до пропозиції.

Виконавець повинен також подати пропонований часовий графік» виконання та бюджет. Бюджет повинен детально відображати усі статті пропонованих видатків.

До участі в конкурсі запрошуються юридичні та фізичні особи, що мають досвід роботи у сфері аналізу фінансів та проведенні тренінгів. Потенційний виконавець має окремо подати перелік релевантних проектів у яких він/вона приймали участь раніше та список контактів (не менше 5-ти) юридичних або фізичних осіб, які можуть це підтвердити.

Будь ласка уважно ознайомтеся із інформацією у додатку.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.