bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Черкащан запрошують стати волонтерами і отримати велосипед у подарунок
12.08.2015

Найбільш активний черкаський волонтер отримає сучасний велосипед у подарунок від проекту Європейського союзу - ЕСКОМ. Інші 29 активістів - можливість навчання в міжнародній програмі та цінні подарунки. Про це інформує фундація «Паритет»

Щоб стати волонтером потрібно заповнити анкету за посиланням. Серед анкет на конкурсній основі будуть відібрані 30 волонтерів, які пройдуть навчання та волонтерську практику протягом 4 місяців. Навчання передбачатиме короткі сесії 2-3 рази на місяць і домашні волонтерські завдання. Основна суть практичних завдань базуватиметься на просуваннях ідеї енергоефективності в місті серед населення. Також планується залучення волонтерів до  роботи з кандидатами в депутати та міські голови по підписанню декларацій енергоефективності. Підписант декларації добровільно братиме на себе зобов’язання підтримувати енергоефективні процеси в місті, в разі його обрання у міську владу. Надалі на цих волонтерів покладено функцію контролю виконання обіцянок обраними депутатами міськради.

Перші навчальні модулі будуть стосуватися загальних понять, формування розуміння енергоефективності та формування ролі волонтера у впровадженні енергоефективності в місті. Надалі планом передбачені навчання по роботі з кандидатами в депутати в напрямку їх мотивації до підтримки ідей енергоефективності, декларування та використання при прийнятті владних рішень. Останні - будуть присвячені моніторингу депутатської діяльності, зокрема при формуванні бюджету міста, а особливо - плану соціально-економічного розвитку та бюджету розвитку міста.

В кінці програми учасники отримають відповідні сертифікати, а найбільш активні – цінні призи, серед яких і сучасний велосипед. Наявність у призовому фонді велосипеда пояснюється найбільшою його енергоефективністю серед транспортних засобів для міського пересування та хорошою мотивацією для волонтерів.

Отож, щоб стати учасником програми необхідно до 15 серпня включно заповнити анкету. Результати будуть повідомлені до 17 серпня. Перший тренінг для волонтерів відбудеться до 22 серпня. Очікується що відібрані волонтери долучаться до роботи оргкомітету встановлення світового велорекорду в Черкасах в День Незалежності України.

Цей проект фінансується Європейським Союзом

Контакти

  • Координатор проекту ЕСКОМ Сергій Слинько
  • 0938633688
  • 0674731152

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.