bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для міських та районних рад
02.10.2014

Західноукраїнський ресурсний центр оголошує конкурс з відбору органів місцевого самоврядування для участі у проекті “Школа демократичних правил та процедур для органів місцевого самоврядування України”, який реалізовується за фінансової підтримки UNDEF (Фонд Демократїї ООН).

Метою проекту є запровадження кращих практик демократичних процедур у повсякденну роботу органів місцевого самоврядування України. Реалізація проекту триватиме до 30 вересня 2016 року. За цей час заплановано відібрати 24 органи місцевого самоврядування зі всіх областей України, які демонструють бажання підвищити демократичні стандарти підзвітності та прозорості своєї діяльності. Очікується, що такі зміни відбудуться шляхом запровадження дієвих практичних кроків та закріплення їх у нормативних документах відповідних рад. Одним з прикладів таких змін може бути закріплення у регламентах місцевих рад положень про налагодження онлайн трансляцій засідань сесій місцевих рад.

До участі у конкурсі запрошуються міські та районні ради, на адміністративній території яких проживає не більше 100 000 осіб.

Вимоги до учасників:

  • заявники повинні продемонструвати добру волю та бажання підвищити прозорість та підзвітність діяльності місцевої ради шляхом подання спільної заявки на участь у конкурсі , яку повинні підписати: голова місцевої ради, голова регламентної комісії і принаймні 4 депутати відповідної ради (більша кількість підписантів зміцнює позиції заявки).
  • заявник повинен гарантувати, у разі відбору відповідної ради, участь у Школі демократичних правил та процедур для органів місцевого самоврядування України секретаря ради, голови регламентної комісії, керівника апарату і трьох депутатів.
  • заявники повинні надати попередню згоду щодо внесення на розгляд відповідної ради питання про включення у регламент місцевої ради положення про налагодження онлайн інтернет трансляції засідань сесій відповідної ради.
  • перевага буде надаватися тим органам місцевого самоврядування , які найбільш ймовірно не будуть ліквідовані після проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні.

Переможці конкурсу отримають:

  • запрошення до участі у Всеукраїнській школі демократичних праивил та процедур для органів місцевого саморвядування України. Школу буде проведено протягом чотирьох днів у зимові місяці 2014-2015 років. Викладачасми та спікерами будуть провідні українські експерти та практики місцевого самоврядування та демократичних процедур. Участь у школі безкоштовна, організатори покривають всі витрати.
  • пакет методичних матеріалів.
  • сертифікати про участь у Всеукраїнській школі демократичних праивл та процедур для органів місцевого самоврядування України.
  • у випадку закріплення у регламенті місцевої ради норми про онлайн інтернет трансляцію засідань сесії, обладання для забезпечення такої трансляції (веб камери, компютерне обладнання, аудіо системи, програмне забезпечення, монтаж обладнання).

Відбір учасників проекту буде проходити у три етапи:

  1. Оголошення конкурсу серед міських та районних рад, на адміністративній території яких проживає не більше 100 000 осіб.
  2. Ознайомчі поїздки. Після отримання заповнених анкет експерною комісією буде відібрано коло претендентів на участь у проекті. Після цього заплановано здійснити ознайомчі поїздки до органів місцевого самоврядування для отимання додтакової інформації.
  3. Визначення переможців конкурсу. На основі результатів ознайомчих поїздок екпертною комісією буде ухвалено остаточне рішення про визначення 24-ох учасників проекту, а також 2-3-ох резервних громад, які зможуть замінити когось у випадку непередбачених обставин чи недобросовісного виконання зобов’язань. 

Для участі у конкурсі заявники повинні заповнити анкету встановленого зразка і надіслати її зі сканованою сторінкою з підписами на електронну пошту [email protected]  з назвою повідомлення “Школа демократичних правил (вказати назву органу місцевого самоврядування)” до 17.00 7 листопада 2014р. Оригіна анкети потрібно надіслати на адресу: Західноукраїнський ресурсний центр, вул.Лисенка 21, м.Львів, 79008 (кінцева дата відправлення анкети повиннна бути не пізніше 07.11.2014р.) Анкети, які надійдуть після вказаного терміну, не будуть допущені до участі в конкурсі. Анкету можна заповнювати від руки або у друкованого вигляді. Елктронний варіант анкети можна знайти на сайті ЗУРЦ ( zurc.org/miski_rayrady/ ).

Про результати першого етапу конкурсу його учасників буде повідомлено письмово до 28 листопада 2014 р.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.