bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартує конкурс-хакатон електронних сервісів для громадян
28.03.2014

 Громадські активісти, молоді підприємці та розробники з усієї України, використовуючи сучасні технології, зможуть запропонувати свої рішення у таких категоріях:

  • прозорість влади: веб-проекти, метою яких є контроль за результативністю діяльності органів влади;
  • взаємодія держави та громадян: сервіси, що допомагають центральним та муніципальним органам влади ефективніше забезпечувати суспільні та особисті потреби громадян;
  • кризові рішення, що допомагатимуть врятувати життя та майно громадян у випадках надзвичайних ситуацій (війна, масові конфлікти, природні катастрофи тощо).

Для участі у конкурсі необхідно подати заявку, описавши свою ідею на сайті 2014.socialboost.com.ua до 20 квітня 2014 року.

6 найкращих ідей будуть обрані для розробки на хакатоні, який відбудеться 27-28 квітня у Києві.

Переможці хакатону отримають доступ до хмарної платформи Windows Azure для підтримки роботи їхніх проектів від компанії «Майкрософт Україна”, партнера конкурсу.

На сьогоднішній день розрізнені урядові дані, які знаходяться у відкритому доступі, важко використовувати чи навіть знайти. У зв’язку із цим, було прийняте рішення про запуск Єдиного державного порталу відкритих урядових даних. Українські розробники та активісти зможуть використовувати зібрані та систематизовані на цьому порталі набори картографічних, метеорологічних, юридичних, фінансових, транспортних, демографічних, культурних, соціальних та інших даних для створення соціально корисних сервісів.

Контакти

  • http://2014.socialboost.com.ua/about

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.