bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

13 раунд конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами
09.09.2013

Згідно з результатами дослідження щодо ролі публічних бібліотек у житті громад, нещодавно опублікованому міжнародною організацією EIFL в рамках її програми інформатизації публічних бібліотек (EIFL - PLIP: Public Library Information Program), бібліотеки відіграють важливу роль у галузі охорони здоров’я та є потужними партнерами для організацій, що поширюють ідеї здорового способу життя та впроваджують актуальні для сьогодення просвітницькі програми у цій галузі.

Зокрема, бібліотеки є потужними партнерами для поширення інформації щодо профілактики ВІЛ/СНІД, туберкульозу, тютюнової, алко- та нарко-залежності серед населення та мають багатий досвід партнерської співпраці з громадськими організаціями, що так чи інакше підтримують людей з особливими потребами.  

Ознайомитись з найкращим вітчизняним та зарубіжним досвідом щодо співпраці бібліотек з установами охорони здоров’я та промоції здорового способу життя можна у черговому випуску публікації «У скарбницю бібліотекарю», який додається до аплікаційних документів цього раунду.

13-й раунд конкурсу реалізується в партнерстві з проектом «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» та програмою «Здоров’я жінок України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Зокрема, проект «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» готовий надати бібліотекам інформаційні матеріали з профілактики захворювання та провести презентації з даної тематики для користувачів бібліотек. Програма USAID «Здоров’я жінок України» готова надати бібліотекам інформаційні матеріали з питань планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, включаючи буклети, листівки та інше.

Проекти громадської участі, ініційовані бібліотеками, в рамках конкурсу мають у повній мірі відповідати потребам співпраці бібліотек, установ охорони здоров’я та інших дотичних організацій і громад у таких напрямках:

  • Поширення ідей та найкращих практик здорового способу життя в бібліотеці;
  • Надання послуг е-врядування по темі охорони здоров’я;
  • Проведення «Ярмарків здоров’я» на базі бібліотек;
  • Розробка контенту та інших інформаційних ресурсів для громади з питань охорони здоров’я та здорового способу життя;
  • Допомога користувачам з особливими потребами на базі бібліотеки;
  • Тренінгові заходи з тематики з охорони здоров’я з залученням медичних фахівців на базі бібліотеки;
  • Надання послуг бібліотерапії/книготерапії з залученням відповідних спеціалістів,  наприклад, психологів.

Тривалість проекту - від одного дня до чотирьох місяців.

Обсяг запропонованого бюджету - від $100 до $2500

Щоб взяти участь у конкурсі, просимо заповнити заявку за наданою формою, докласти інші супровідні документи (листи підтримки, інші матеріали), і надіслати 2 копії заповненого пакету документів конкурсу проектів співпраці бібліотек з місцевими громадами поштою на адресу офісу IREX:

До уваги Тетяни Яворської
Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX

вул. Саксаганського 36Д, 2-ий під’їзд, 5-ий поверх
м. Київ 01033

Також, будь ласка, надішліть пакет документів у електронній формі на адресу [email protected]. IREX підтвердить отримання електронної заявки. 

Конкурс відкритий для всіх публічних бібліотек.

Останній термін подання заявок – 1 жовтня 2013.

Конкурсна комісія не буде розглядати неповні заявки (відсутні анкети, незаповнені поля).
Бажаємо успіхів та чекаємо на заявки!
Більш детальна інформація - на веб-сайті програми ”Бібліоміст”.

Контакти

  • Тараненко Ганна

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.