bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма Мережі лідерів громадянського суспільства
11.03.2009

Мета проекту
Посилення громадянського суспільства України, Молдови та Південного Кавказу, його залучення до процесу вирішення політичних, соціальних, культурних та інших проблем як у своїх країнах, так і в регіоні в цілому.

Завдання

Навчання та розвиток
Навчання лідерів громадянського суспільства - аналіз сучасних політичних та соціальних процесів в кожній з держав та регіоні в цілому, європейських стандартів та цінностей, взаємодії влади та громадянського суспільства, публічної політики та реформ, перспектив регіональної співпраці.

Розвиток управлінських та комунікаційних навичок лідерів громадянського суспільства.

Комунікація та партнерство

Створення форуму для діалогу та комунікації лідерів НУО з країн, що належать до зони політики Європейського Союзу "Східне Партнерство", налагодження зв'язків та спільних проектів).
Побудова довіри в зонах конфліктів (Південний Кавказ, Придністров'я).

"Формула успіху"

  • Креативність підходів ("creative thinking") і спроба нестандартного формулювання питань для розгляду - з акцентом на порівняльному аналізі тенденцій у регіоні.
  • Розуміння важливості комунікаційного сегменту - налагодження партнерства всередині Мережі, міжкультурного діалогу, формування системи спільних цінностей.
  • Орієнтація на учасників, які представляють ключові НУО регіону, та створення можливостей для їх професійного розвитку.

Діяльність
Мережа лідерів громадянського суспільства (Civil Society Leadership Network) є пілотною програмою розвитку комунікації та взаємодії між лідерами НУО Чорноморського регіону, а також нової політики ЄС "Східне Партнерство". Протягом перших двох років реалізації (2008 - 2009 рр.) вона об'єднає більше 120 лідерів НУО з України, Молдови, Азербайджану, Вірменії та Грузії.

Щорічна програма семінарів
Базовим елементом проекту протягом 2008 - 2009 рр. стане проведення чотирьох навчальних програм для лідерів провідних НУО з України, Молдови, Азербайджану, Вірменії та Грузії. Цільовою аудиторією програм, які буде проведено у 2009 році, стануть громадські організації, що діють в галузі захисту прав людини та європейської інтеграції. Учасниками кожної з них стане 30 осіб (по шість представників з України, Молдови, Азербайджану, Вірменії та Грузії). Для кожної групи передбачено проведення трьох навчальних семінарів (по 4 дні): двох - в Україні та однієї - в Тбілісі або Кишиневі.

Тематика семінарів: європейські стандарти і цінності, сучасні політичні та соціальні процеси, що мають місце у кожній з країн та регіоні в цілому, форми взаємодії влади та громадянського суспільства, внутрішні реформи у державах, міжнародна політика та перспективи регіональної співпраці.

Форми роботи:
лекції, дискусії, круглі столи, рольові ігри, сесії з обміну досвідом, тренінги.

Підтримка комунікації серед учасників Мережі з метою її розвитку та налагодження спільних проектів. Задля налагодження плідної комунікації між учасниками Мережі та координації спільних проектів було створено веб-ресурс www.cslnetwork.org, котрий є місцем для розміщення анонсів / оглядів програм / подій в житті Мережі, а також для сприяння обміну інформацією між НУО.

Серед основних напрямів діяльності слід відзначити проведення спільних заходів учасників Мережі з метою обговорення актуальних питань регіонального розвитку серед провідних лідерів громадянського суспільства, науки, бізнесу, ЗМІ та влади. Одним із ключових заходів в межах Мережі стане Конференція випускників у 2010 році, яка об'єднає близько 120 участників.
Календар семінарів для групи 1 - Захист Прав Людини (орієнтовно)

  • Семінар 1: м. Кишинів (Молдова), 1 - 5 травня 2009 року
  • Семінар 2: м. Київ (Україна), 10 - 14 червня 2009 року
  • Семінар 3: м. Одеса (Україна), жовтень 2009 року (to be confirmed) 

Календар семінарів для групи 2 - Європейська Інтеграція (орієнтовно)

  • Семінар 1: м. Тбілісі (Грузія), 13 - 17 травня 2009 року
  • Семінар 2: м. Київ (Україна), 10 - 14 червня 2009 року
  • Семінар 3: м. Одеса (Україна), жовтень 2009 року (to be confirmed)

Цільова аудиторія

  • Лідери НУО з України, Молдови, Азербайджану, Вірменії та Грузії (виняток: учасниками групи <<Захист Прав Людини>> можуть також бути незалежні правозахисники).
  • Вік - від 25 до 40 років.
  • Значний професійний досвід роботи та активна діяльність у сфері, яка є пріоритетною для Мережі (у 2009 році - Захист прав людини та Європейська інтеграція).
  • Знання мов (російська - обов'язково, англійська - є перевагою).
  • Чітка мотивація щодо участі у Програмі.

Умови участі

  • Учасників навчальних програм буде відібрано на конкурсній основі
  • Для участі у конкурсі необхідно ДО 15 БЕРЕЗНЯ 2009 РОКУ заповнити та надіслати аплікаційну форму на адресу: [email protected]
  • Відбіркова комісія сформує дві групи ("Захист Прав Людини" та "Європейська Інтеграція"), кожна з яких включатиме 30 учасників (по шість представників із кожної з країн)
  • Результати розгляду буде повідомлено до 18 березня 2009 року (середа).

Джерело

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.