bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

AFEW запрошує взяти участь у конкурсі
08.07.2013

Міжнародний благодійний фонд «СНІД Фонд Схід-Захід» (AIDSFoundationEast-West – AFEW) в рамках проекту «Права та здоров’я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини» оголошує про початок 1-го туру конкурсу на створення Центру соціально-психологічної допомоги підліткам з досвідом вживання психоактивних речовин.

Головна ідея діяльності Центру полягає у створенні сприятливих умов для ресоціалізації підлітків з досвідом вживання психоактивних речовин, наданні висококваліфікованої психологічної та соціальної допомоги, профілактиці соціально-небезпечних інфекційних захворювань, девіантної поведінки та правопорушень.

1-й тур конкурсу передбачає розробку регіональної (місцевої) Концепції соціально-психологічної допомоги підліткам з досвідом вживання психоактивних речовин. Організації, чиї Концепції будуть найбільш вагомими та реалістичними, будуть запрошені безпосередньо до участі у 2-му турі конкурсу на написання проекту зі створення Центру соціально-психологічної допомоги підліткам з досвідом вживання психоактивних речовин. Проект, який переможе в 2-му турі конкурсу, отримує фінансування на 2014 рік з можливістю продовження співпраці в 2015.

До участі у конкурсі запрошуються регіональні та місцеві НДО, які офіційно зареєстровані та здійснюють свою діяльність на території України, а також державні організації, які надають допомогу підліткам. Бажаним є наявність досвіду роботи з дітьми та молоддю, реабілітації осіб, які вживають психоактивні речовини, розвинутої мережі партнерських організацій та підтримка місцевої влади.

Кінцевий строк подачі Концепцій: 16 вересня 2013 року.

Особливі умови:

  • Концепцію повинна розробляти спеціально створена при організації ініціативна група, до складу якої повинні входити представники НДО, ЦСССДМ, правоохоронних органів, кримінально-виконавчих служб, служб у справах дітей, закладів освіти та охорони здоров’я, соціальних педагогів, психологів та ін.
  • Концепція повинна співвідноситись із відповідними нормативно-правовими актами чинного законодавством України.
  • Концепція, у разі проходження всіх 2-ох турів конкурсу,  у подальшому має бути затверджена рішенням засідання Координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу та боротьби з наркоманією при ОДА.
  • При написанні Концепції створення Центру соціально-психологічної допомоги підліткам з досвідом вживання психоактивних речовин слід притримуватись наступної методологічної структури:
  1. Загальна інформація про організацію (включаючи, досвід роботи з цільовою групою).
  2. Загальні положення (опис проблеми, передумови та обґрунтування ).
  3. Головні принципи, які будуть застосовуватися у діяльності Центру.
  4. Мета, головні завдання діяльності Центру.
  5. Напрямки, методи та інструменти діяльності Центру.
  6. Шляхи реалізації, коротко та довгострокові очікувані результати діяльності Центру. 
  7. Ключові виконавці.
  8. Партнери, які беруть участь у діяльності Центру.
  9. Органограма Центру.
  10. Забезпечення життєздатності (фінансування, наявні та необхідні ресурси, інтеграція в діяльність існуючих служб і/або програм і т. п.).
  11. Орієнтовна загальна сума бюджету проекту на один рік.

Більше інформації про проект «Права та здоров’я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини» можна знайти на сайті  та.

Концепція може подаватися українською чи російською мовами в електронному вигляді.

Останній термін подання концепції 16 вересня 2013 р. Інформація про результати 1-го туру конкурсу буде розміщена на сайті  до 31 жовтня 2013.

Контакти

  • МБФ «СНІД Фонд Схід-Захід» (AFEW) в Україні вул. Саксаганського 30
  • офіс 9
  • 01033 г. Київ
  • Україна Анастасія Шебардіна
  • менеджер проекту е-mail: [email protected] тел/факс: +38 (044) 289 27 34
  • 287 20 26

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.