bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс «Повернення до Європи: шлях Естонії і уроки для України»
09.07.2013

Молодіжна ГО «Європейський рух для України» та Посольство Естонії в Україні оголошують конкурс творчих робіт-есе на тему: «Повернення до Європи: шлях Естонії і уроки для України».

До участі у конкурсі запрошуємо студентів та випускників гуманітарних спеціальностей і соціальних наук (економіка, міжнародні відносини, політологія, журналістика, історія, право, т.ін.) з усіх регіонів України.

Як відомо, Естонія швидко подолала пострадянську недугу на відміну від України. Успішні реформи в економіці, адміністративно-інституційному ладі й освіті за кілька років трансформували колишню радянську республіку. Проте найвагомішим поштовхом для швидких змін у випадку Естонії була ціль членства у Європейському Союзі. Саме цей зовнішній чинник –– європейська мрія естонців –– став рушієм внутрішніх перетворень країни.

Ваші есе повинні містити відповіді на 2 запитання: Чи може Україна взяти для себе частину досвіду і тих поступових кроків, які пройшла Естонія на шляху євроінтеграції? І якщо так: то яким чином (практичне втілення)?

Конкурсні роботи повинні містити 2 частини: перша – це аналіз одного з нижче описаних аспектів успішного поступу Естонії на шляху євроінтеграції:

1) економічне диво Естонії та реформи ведення бізнесу;

2) адміністративно-інституційна реформа;

3) освітня реформа;

4) десовєтизація Естонії як передумова європеїзації;

5) безпекова й військова реформа, членство у НАТО.

Друга частина завдання передбачає опис Ваших ідей та бачення втілення певних кроків Естонії з проаналізованого Вами одного аспекту євроінтеграційного успіху в Україні. Що це означає? Поділіться з нами, як Ви бачите застосування певних практичних кроків у проаналізованій Вами сфері в Україні на рівні Вашого міста чи села, району чи області, або ж усієї країни. Уявіть, що Вас призначили відповідальним/ою за розробку плану реформ і їх подальшого втілення у певній галузі на місцевому чи національну рівні. Створіть собі відповідну посаду. Опишіть чітко і зрозуміло Ваше бачення практичних реформ у обраній Вами сфері (з вище перелічених) на основі успішного естонського досвіду на рівні Вашого регіону, чи всієї країни.

Вимогою робіт є дотримання вимог не плагіату! Що ми маємо на увазі під словом “плагіат”?  Використання у тексті конкурсних роботах словосполучень інших авторів чи просто інформації з інтернету або інших джерел (висловлювання поглядів, публікації, уривки з книг, газет, журналів новини, інформаційні повідомлення тощо) без цитування. Під цитуванням ми розуміємо взяття в лапки “” тієї частини тексту, яким ви хочете підсилити власну думку з посиланням на джерело у кінці тексту. Дозволяється перефразування з обов’язковим посиланням вкінці тексту. Якщо умови не-плагіату порушені – Ваша робота не розглядатиметься для визначення переможців.

Переможці конкурсу (до 5-7 осіб) отримають призи від Посольства Естонії та можливість відвідин неформальної зустрічі з Послом Естонії та естонськими дипломатами. Усі інші учасники отримають сертифікати про участь у конкурсі.

Формат робіт: мінімум 2 – максимум 5 сторінок тексту формату А4, шрифт TNR 14, одиничний інтервал. Просимо зазначати Ваші прізвище та ім’я наприкінці тексту есе.

Ваші роботи й резюме просимо надсилати на поштову скриньку [email protected] з темою листа: «Есе» до 21.00 26 липня 2013 року.

Контакти

  • Чмарак Вікторія

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.