bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на участь у практикумі зі створення відеороликів «Memory walk»
24.04.2013

Оголошується конкурс на участь у 3-денному практикумі зі створення відеороликів “Memory walk”, що організує Конгрес національних громад України за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Партнером проекту виступає Будинок Анни Франк, Амстердам.

Проект «Memory walk» - це нова методика рефлексії про права людини на основі прикладів вшанування історичної пам’яті. Молодим людям буде запропоновано провести коротке дослідження місцевих пам’ятників, взяти інтерв’ю у перехожих  і створити на основі своїх вражень і думок  короткі відеоролики. Планується створити 3 короткі відео про місцеві пам’ятники, пов’язані з порушеннями прав людини чи дискримінацією. Учасники запитуватимуть думку киян про те, що вони знають про ці пам’ятники, чи вважають вони їх доцільними сьогодні, про те, чи ці споруди пов’язані з правами людини та дискримінацією. Під час 3-денного практикуму учасники та експерти обговорюватимуть потребу збереження історичної пам’яті про порушення прав людини та відображення цього в урбаністичному ландшафті, створюватимуть сценарії коротких відеороликів, інтерв’юватимуть жителів міста та монтуватимуть відео. Відеоролики будуть завантажені на youtube та доступні для перегляду вдома, у школі чи університеті, у місцевій громаді. Відеоролики будуть субтитровані англійською для використання в інших країнах у великій мережі партнерів Будинку Анни Франк.

Практикум організовано для дівчат і юнаків 16-25 років, які бажають втілити свої роздуми про права людини та історичну пам’ять у відеопроекті.

Тренери практикуму: Анна Ленчовська (Україна), Кіра Крейдерман (Молдова-Україна), Талі Падан (Данія-Нідерланди).  До роботи практикуму будуть залучені експерти з окремих тем.

Практикум буде проведено з 8 до 10 травня у м.Києві.

Участь у всіх заходах Практикуму обов’язкова.

Робочі мови: англійська, українська, російська.

Формування групи учасників відбудеться за результатами конкурсного відбору.

Критерії відбору:
• Молоді люди 16-25 років;
• Хочуть діяти у сфері захисту та підтримки прав людини;
• Співпрацюють чи хочуть співпрацювати з правозахисними організаціями;
• Цікавляться темою історичної пам’яті, досліджують контроверсійні моменти історії.

Організатори забезпечують проживання іногородніх і харчування усіх учасників практикуму, витрати на проїзд в одну сторону до Києва (за умови наявності проїзних документів і в межах вартості проїзду рейсовим автобусом чи маршруткою), проїзд у зворотньому напрямку є внеском учасника.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити анкету на сайті до середи, 1 травня.

Вам буде повідомлено про участь електронною поштою у четвер, 2 травня.

Контакти організаторів: Конгрес національних громад України (044- 425-97-58, 067-233-87-63).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.