bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Долучайтеся до щорічного вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування
11.04.2013

Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА розпочинає всеукраїнську кампанію щорічного вимірювання Індексу публічності органів місцевого самоврядування. Основною метою такої ініціативи є комплексно оцінити та порівняти рівень публічності депутатів, міських голів та виконавчих органів місцевих рад в Україні на основі спеціально розробленої методології.

ОПОРА пропонує регіональним громадським організаціям приєднатися до цього загальнонаціонального порівняльного дослідження рівня публічності місцевих рад. В рамках локальних кампаній громадського спостереження партнерські організації оцінять, наскільки прозорими, відкритими і підзвітними є органи місцевого самоврядування в їхніх містах. На першому етапі Індекс публічності вимірюватиметься у 10 обласних центрах – Донецьку,  Івано-Франківську, Луганську, Луцьку, Одесі, Рівному, Ужгороді, Харкові, Черкасах та Чернігові. Відібрані учасники з цих регіонів пройдуть навчання у Школі громадського контролю, долучаться до коригування методології моніторингу та візьмуть участь у плануванні та реалізації кампаній на місцях.

Результатом моніторингу стане публікація щорічної Доповіді про стан публічності органів місцевого самоврядування в Україні, яка міститиме агреговану рейтингову оцінку та детальні висновки щодо фактичного рівня публічності міських рад в обласних центрах України. На нашу думку, такий порівняльний аналіз сприятиме підвищенню та популяризації культури відкритості на місцевому рівні, а саме – спонукатиме владу практикувати відкритість у своїй щоденній діяльності та допоможе активізувати місцеві громади у відстоюванні свого «права знати». Презентація Індексу публічності місцевого самоврядування в Україні відбуватиметься в рамках програми заходів із нагоди Міжнародного Дня доступу до публічної інформації, який відзначається щороку 28 вересня в більш ніж 40 країнах світу.

Вимоги до зацікавлених партнерів:

  • мати досвід проведення моніторингових кампаній,
  • спеціалізуватися в сфері діяльності органів місцевого самоврядування,
  • бути політично незаангажованими та задекларувати відсутність конфлікту інтересів з об’єктом моніторингового дослідження,
  • бути офіційно зареєстрованою громадською організацією.

Перелічені критерії є визначальними при відборі. Організації, які брали участь у попередніх проектах Громадянської мережі ОПОРА, у випадку відповідності усім критеріям, матимуть додаткову перевагу.

Претендентів просимо зголошуватися шляхом заповнення електронної форми. Форма буде доступна до 1 травня. Результати відбору організацій-партнерів будуть повідомлені 7 травня. У разі виникнення додаткових питань, просимо звертатися за телефоном: 032 254 61 63 або писати на електронну скриньку [email protected].

Проект “Вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування в Україні” реалізовує Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА.
Веб-сторінка організації:www.opora.lviv.ua

Проект фінансується Європейським Союзом. Вебсайт Представництва ЄС
Сторінка Представництва ЄС у Facebook

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.