bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на проведення досліджень реальних потреб місцевих закладів соціальної сфери
27.11.2012

Всеукраїнське об’єднання органів місцевого самоврядування „Асоціація міст України” в рамках чотирирічного проекту „Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування” (проект ДІАЛОГ), фінансованого Агентством США з міжнародного розвитку, оголошує конкурс на проведення досліджень реальних потреб та розробки підходів до визначення розміру фінансування місцевих закладів соціальної сфери.

До участі у конкурсі запрошуються як окремі фахівці, так і групи спеціалістів та дослідницькі центри.

Основна мета та призначення

Основною метою дослідження є визначення механізму та складових розрахунку вартості соціальних послуг у сфері делегованих державою місцевому самоврядуванню повноважень (освіта, охорона здоров’я, соціальний захист).

Передбачається, що результати дослідження будуть запропоновані для використання органами місцевого самоврядування, Міністерством фінансів та відповідними галузевими міністерствами в процесі щорічного формування показників державного бюджету України щодо фінансування делегованих повноважень на черговий бюджетний рік чи, принаймні, застосовуватимуться органами місцевого самоврядування та їхніми асоціаціями для обґрунтування їхніх позицій щодо зазначених показників у процесі бюджетних консультацій з Урядом. 

Пропонований порядок (зміст) дослідження

  • Для досягнення зазначеної мети в кожній з зазначених трьох галузей  пропонується на прикладі закладу, умовно визначеного як модельний:
  • Дослідити (визначити) перелік послуг, що повинні, відповідно до законодавства, надаватися громадянам в такому закладі безоплатно.
  • Дослідити встановлені законодавством якісні характеристики  послуг. Визначити обґрунтований обсяг кадрового, матеріального та іншого забезпечення надання кожної з визначених послуг за умови забезпечення її мінімально прийнятної якості.
  • Дослідити встановлені законодавством нормативи фінансового забезпечення надання послуг відповідної якості та розрахувати річну вартість утримання такого модельного закладу.
  • На основі результатів проведеного дослідження розробити методику (формулу) розрахунку обґрунтованої вартості утримання модельного закладу протягом року, а також спосіб застосування цієї методики щодо інших подібних закладів відповідних галузей соціальної сфери та міст з іншою чисельністю населення.

Пропоновані для розробки модельні заклади

  • У сфері охорони здоров’я: заклад охорони здоров’я  з надання первинної медичної допомоги в місті з населенням біля 100 тис.
  • У сфері освіти: загальноосвітній навчальний заклад, у якому навчається біля 500 учнів .
  • У сфері соціального захисту: територіальний центр соціального обслуговування населення в місті з населенням біля 100 тис.

Технічні, економічні та якісні характеристики дослідження

Дослідження повинне містити аналіз, перелік існуючих чинних нормативів, стандартів, вимог, відповідні формульні розрахунки на основі яких формується модельний заклад у відповідній сфері.

Опис модельних закладів мають включати такі основні складові:

Зміст (опис) послуг та її складових, які надаються закладом.

  1. Опис (характеристику) отримувачів послуг (соціальна група).
  2. Критерії оцінки якості надання послуг закладом.
  3. Опис структури закладу.
  4. Вимоги до порядку надання послуг, які надаються закладами (державні стандарти, нормативи, клінічні протоколи тощо).
  5. Вимоги до матеріально-технічного забезпечення  закладу (приміщення, обладнання, устаткування, штатні нормативи, технічні характеристики, забезпеченість транспортом, оснащеність комп’ютерною технікою, розмір земельної ділянки тощо).
  6. Нормативи матеріальної та іншої забезпеченості закладів та осіб, які надають послуги (формування фонду заробітної плати, соціальні пільги та гарантії тощо).
  7. Фінансові, часові , штатні та інші необхідні нормативи (або детальні способи їх визначення).
  8. Перелік інших прогнозованих, ймовірних витрат, пов’язаних із функціонуванням закладу (капітальний ремонт, оновлення і утримання техніки, передплата на спеціальні періодичні видання, судові спори, відрядження тощо).
  9. Розрахунок визначення фінансового забезпечення належного функціонування модельного закладу на  відповідний бюджетний період із врахуванням дотримання усіх існуючих стандартів, нормативів, вимог.
  10. Узагальнену методику (формула) розрахунку обґрунтованої вартості утримання подібного за призначенням закладу протягом року.

Розроблена методика може містити в тексті чи в додатках перелік нормативно-правових актів, типові чи пропоновані зразки документів, формульні розрахунки та інші дані, необхідні для її застосування в якості зразка для розрахунку обґрунтованих характеристик закладу відповідно до потреб конкретної громади, а також витрат на його утримання.

За погодженням між виконавцем і замовником окремі вимоги та показники технічного завдання можуть бути уточнені на будь-якому етапі співпраці.

Термін проведення дослідження

Очікується, що дослідження триватиме близько 3 місяців, але не перевищуватиме термін у 6 місяців з моменту укладення договору.

Основні вимоги до виконавців

  • Відповідна вища освіта, бажана наявність наукового ступеня.
  • Значний досвід науково-дослідницької роботи.
  • Розуміння функціонування відповідної сфери держави та місцевого самоврядування (визначається за результатами співбесіди з замовником).
  • Володіння нормопроектувальною технікою.

Індивідуальні дослідники, групи дослідників та дослідницькі центри можуть подавати заявки на проведення трьох досліджень одночасно та кожного дослідження окремо (за сферою: охорона здоров’я, освіта, соціальний захист).

Для участі у конкурсі необхідно до 17.00 14 грудня 2012 року надіслати АМУ заявку, що включатиме:

  1. ПІБ та контакти заявника.
  2. Опис проведення дослідження (максимум 3 сторінки).
  3. План-графік проведення дослідження (максимум 1 сторінка).
  4. Бюджет проведення дослідження.
  5. Резюме основних виконавців із зазначенням попереднього досвіду проведення прикладних досліджень.
  6. Приклад дослідницької роботи.

Заявки, підписані аплікантом, подаються

  • Поштою на адресу: АМУ, вул. Артема 73, 11 поверх, м. Київ (04053), на конверті вказати: «Тендер дослідження»
  • Електронною поштою на адресу: [email protected], в темі зазначити: «Тендер дослідження».

Заявки, одержані після 17.00 14 грудня 2012 року, розглядатися не будуть. Про результати конкурсу буде повідомлено учасникам після 20 грудня.

Критерії оцінювання заявок:

  • Методологія та план проведення дослідження - 200 балів
  • Вартість - 200 балів
  • Попередній досвід -100 балів

Запитання приймаються до 10 грудня 2012 року виключно у письмовому вигляді на адресу ел. пошти, вказану нижче.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.