bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стипендіальна програма «Justice Initiative»
12.11.2012

«Open Society Justice Initiative» разом з Центрально-європейським університетом (ЦЄУ) розпочинають прийом заявок на участь у стипендіальній програмі «Justice Initiative Fellows Program» 2013-2015 рр., метою якої є підтримка та подальший розвиток спільноти правників та активістів, які займаються проблемою захисту прав людини у міжнародних масштабах. Програма  розрахована на два роки і включає навчання в університеті та здобуття практичного досвіду роботи.

Протягом першого року програми учасники опановуватимуть навчальну програму на відділенні правових наук ЦЄУ («магістр гуманітарних наук» або ж «магістр права», в залежності від їхнього ступеня бакалавра) та стажуватимуться у передових європейських організаціях із захисту прав людини. Учасники отримуватимуть стипендію, що повністю покриває навчання у ЦЄУ (full scholarship).

Протягом другого року програми учасники займатимуться діяльністю із захисту прав людини на неприбутковій основі у неурядових організаціях, що їх направили. Їхня робота може варіюватись від надання юридичних послуг, участі у судових справах з питань захисту прав людини до проведення тренінгів та здійснення інформаційної діяльності. Заробітна плата для стипендіатів виплачуватиметься організацією «Justice Initiative» у формі грантів для НУО, що їх направили. Її розмір залежатиме від практики прийнятої в конкретній організації, а також від місцевих розмірів окладу.

У 2013 році 8 учасників буде нагороджено стипендією від «Justice Initiative».

Кваліфікаційні вимоги

  • Заявки приймаються з наступних регіонів: Центральна та Східна Європа, пострадянські країни, Африка, Азія, Близький Схід, Центральна/Південна Америка.
  • Заявники повинні висуватися національними неурядовими організаціями із захисту прав людини. Критеріями для відбору є також досвід заявника, здатність зробити внесок у захист та забезпечення прав людини, а також відповідність ролі, яку прагне виконувати заявник у неурядовій організації, цілям програми. Заявник повинен продемонструвати відданість справі захисту прав людини, мати ступінь бакалавра і володіти англійською мовою на високому рівні.

Подача заявок: Заявка подається в електронному вигляді на сайті.

До заявки додаються наступні документи:

  • Лист від неурядової організації, де описано причини висунення заявника, очікування організації від проекту, документальне зобов’язання працевлаштувати заявника принаймні на рік після його повернення з 12-місячної навчальної програми в Угорщині. У листі потрібно також вказати розмір місячної ставки у доларах США (включаючи податки), яка буде запропонована заявнику організацією, якщо він буде відібраний для проходження програми (заробітну плату для учасника організація отримуватиме від «Justice Initiative» у формі гранту). Остаточна сума визначатиметься «Justice Initiative».
  • Підтвердження рівня знання англійської мови: для заявників з пострадянських країн та Центральної і Східної Європи тести на знання мови проводитимуться місцевими координаторами «Soros Foundation/Open Society Institute» (перелік місць проведення тестів тут). Дані щодо тесту TOEFL, який проводиться централізовано, тут). Кандидати, що проживають у інших регіонах, повинні надати офіційні дані про свій бал (для детальнішої інформації зверніться сюди).
  • Заява щодо мети навчання за стипендіальною програмою «Justice Initiative» (statement of purpose).
  • Пропозиція проектних заходів, над якими заявник планує працювати з неурядовою організацією, яка його направляє, під час другого року програми.

Усі заявники повинні відповідати загальним вступним вимогам ЦЄУ, а також вимогам відділення юридичних наук ЦЄУ.

Дедлайн для подачі заявок до ЦЄУ – 24 січня 2013, 23:00 за тихоокеанським часом (UTC−8).

У випадку, якщо Ви вже подали чи плануєте подати заявку на інші гранти, програми чи стипендії «Open Society Justice Initiative» або ЦЄУ, зверніть увагу, що Ви можете отримати лише один грант від згаданих інституцій на визначений період.

Після відбору учасники повинні підписати угоду із «Justice Initiative» щодо зобов’язань по програмі на два роки.

Для детальнішої інформації стосовно першого року програми, будь ласка, звертайтеся:

Andrea Jenei
Department Coordinator
Legal Studies Department
Central European University
Nador u. 9, Budapest 1051
Tel: +361 327-3205
Email: [email protected]

Для детальнішої інформації стосовно усієї програми та другого року, будь ласка, звертайтеся:

Anna Fischer
Fellows Program Officer
Open Society Justice Initiative
Oktober 6. u. 12, Budapest 1051
Tel: +361 882-3108
Fax: +361 882 3103

Джерело: http://www.opensocietyfoundations.org

Переклад: Павло Мальон

Редагування: Дарина Стремецька

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.