bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на проведення семінарів за кейс-методом по програмі «Сусідська взаємодопомога»
02.11.2012

Сусідська взаємодопомога («Neighbourhood Watch») - це метод тісної спільної роботи за участю будинків, під’їздів, приватних господарств, міліції та місцевої влади з метою допомогти людям захистити себе та свою власність, зменшити небезпеку вчинення злочинів та поліпшити умови проживання за допомогою: створення достатнього рівня безпеки житла; підвищення пильності; створення командного духу серед сусідів. Практика розвинених країн, таких як Великобританія та США, доказує, що «Сусідська взаємодопомога» ефективна для зниження багатьох видів злочинності та згуртування мешканців для вирішення проблем свого будинку, району або міста.

У трьох відібраних містах буде проведено навчально-організаційний семінар за кейс-методом для представників громади, ініціативних груп громадян, місцевих громадських організацій, органів влади, органів місцевого самоврядування, муніципальних закладів, органів самоорганізації населення (ОСН) та міліції. Навчання є безкоштовним та відбуватиметься безпосередньо в обраних містах. Організатори беруть на себе витрати на харчування та роздаткові матеріали для учасників.

Для участі в конкурсі необхідно подати заповнену анкету (додається), яку буде розглянуто експертною групою проекту. Приймати участь в конкурсі можуть представники вищеназваних груп громадян, організацій та закладів. Останній строк подання анкет — 18.00, 8 листопада 2012 року за адресою електронної пошти CDA@social.kharkov.ua.

Критеріями відбору міст - переможців є:

  • наявність будь-якого позитивного досвіду партнерських відносин між представниками громади, ініціативних груп громадян, місцевих громадських організацій, органів влади, органів місцевого самоврядування, муніципальних закладів та міліції;
  • наявність ініціативної групи, що має на мети ініціювати позитивні зміни в своїй громаді;
  • можливість безкоштовного надання приміщення для проведення заходу;
  • можливість збору зацікавлених громадян та представників організацій та закладів для участі у заході.

Семінари відбуватимуться в рамках проекту Асоціації «Самоорганізація громадськості через втілення методики «Сусідської взаємодопомоги», що виконується за підтримки Програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».

Основною метою проекту є передача унікального для України досвіду Харківського обласного громадського об’єднання «Асоціація розвитку спільнот» по впровадженню програми «Сусідська взаємодопомога» на території міста Харкова та Харківської області.

Контакти

  • Маріанна Голованова
  • Харківське обласне громадське об’єднання «Асоціація розвитку спільнот»
  • [email protected]
  • 057-759-80-09
  • http://social.kharkov.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.