bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс відео робіт на тему «Дорога у майбутнє»
04.09.2012

Представництво Організації Об’єднаних Націй анонсувало конкурс відео робіт на тему «Дорога у майбутнє», мета якого - привернути увагу молодих людей до концепції сталого розвитку (включаючи екологічний, економічний та соціальний компоненти) і виявити практичні приклади застосування цієї концепції.Конкурс ініційовано Представництвом ООН в Україні за сприяння Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України та підтримки соціальної телевізійної мережі SAY.TV, Інтернет-порталу www.korrespondent.net і Київського міжнародного кінофестивалю (КМКФ). Призи переможцям надасть компаніяDell.

Учасникам пропонуються декілька основних тем-номінацій, в рамках яких їх запрошено створити короткий фільм про те, яким вони хотіли би бачити своє майбутнє та яким шляхом можна досягнути такого майбутнього:

"Моє місто +20":

Сьогодні половина людства - 3,5 млрд людей - живуть в містах. Загальна площа міст світу складає всього лише 2% суходолу Землі, однак на них припадає 60-80% споживання енергії і 75% викидів вуглекислого газу. 

Майбутнє, якого ми хочемо, передбачає наявність міст з можливостями, доступом до основних послуг, адекватним енергопостачанням, житлом, транспортом для всіх. Зніми свій фільм про те, що може покращити життя жителів твого рідного міста.

"Відповідальне споживання”

Зроби правильний вибір!

Традиційно наші рішення про покупку товарів базувалися на показниках якості і ціни. Але сьогодні все більше людей приймають рішення про покупку товару, керуючись міркуваннями про шкідливі наслідки для навколишнього середовища в ході виробництва цього товару і про соціальний підтекст (в яких умовах працівники виробляють даний товар). Цей новий купівельний підхід отримав назву «відповідальне споживання».

Подумай про прості способи, за допомогою яких кожен із нас може відповідально споживати різні продукти, воду і енергію.

Екологічний туризм”

Збережи свою природу!

Любиш подорожі? Розглянь таке явище, як екотуризм – він передбачає подорожі, які допомагають зрозуміти місцеву культуру та історію розвитку природного середовища, вони не порушують цілісність екосистем вирубкою дерев для будівництва величезних готелів, і при цьому роблять охорону природних ресурсів вигідною для місцевих жителів і створюють для них нові робочі місця. В Україні є, на що подивитися! У країні є 20 заповідників, 12 національних природних парків, 70 тисяч річок, 30  тисяч озер, водоспади, гори, печери, старовинні садиби, замки, а за багатством лісів України посідає перше місце в Європі.

Зелена економіка”

Економіка, що приносить шкоду природі, приносить шкоду людству. Живи у чистій країні!

Норвегія нещодавно вважалася однією з найбільш забруднених у Європі, а зараз входить до рейтингу найбільш екологічно чистих країн світу. Це стало можливим завдяки розумній політиці Норвегії в області зеленої економіки, яку підтримала промисловість і жителі країни. В Україні також є позитивні приклади впровадження концепції «зеленої економіки», які показують окремі підприємства. Знайди такі приклади і розкажи про них.

Освіта як рушійна сила сталого розвитку”

У стінах навчальних закладів школярі і студенти вчаться сталого способу життя, принципам екологічної цілісності та економічної справедливості, культурі миру, дізнаються про права людини, вбирають повагу до культурної різноманітності. Там же закладаються основи глобального співтовариства, заснованого на загальних етичних підвалинах, які включають в себе повагу і турботу про всіх живих істот на Землі.

В Україні вже є приклади енергоефективних студмістечок, вводяться магістерські і докторські програми зі сталого розвитку. Знайди такі приклади і розкажи про них!

До участі в конкурсі запрошуються всі громадяни України незалежно від досвіду створення відео/мультимедіа, які створили відео роботу або декілька робіт довжиною не більше 5-ти хвилин згідно з вищезазначеним переліком номінацій.

До складу Журі увійшли експерти Організації Об’єднаних Націй, представники Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, відомі діячі кіноіндустрії і представники SAY.TV.

Роботи приймаються до 20 жовтня 2012 року включно. Перед тим, як зареєструватися і завантажити свою роботу, відвідайте сторінку конкурсу: для ознайомлення з правилами конкурсу.

Переможці в кожній номінації отримають ноутбуки Dell Inspiron 15 (M5040).

Завантажити Вашу роботу можна на один із порталів: Кореспондент або SAY.TV

Контакти

Коментарі

Вікторія Андрієвська   4330 днів тому   #  

Шановні друзі, рада повідомити що строк подання відеоробіт подовжено до 1 листопада 2012 року.

Більше часу для підготовки Вашого твору!

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Андрієвська   4233 дні тому   #  

ООН оголосила переможців відео-конкурсу зі сталого розвитку!

12 грудня 2012, Київ. - Представництво Організації Об’єднаних Націй та Програма розвитку ООН в Україні відзначили авторів 15-ти відео-робіт, надісланих на конкурс «Дорога у майбутнє».

Конкурс проводився задля того, щоби привернути увагу до розуміння концепції сталого розвитку і його застосування та значення в повсякденному житті, а також його ролі у формуванні кращого майбутнього для всіх.

Загалом, учасники конкурсу надіслали близько 70-ти робіт, в яких представили не лише явища, які вони не хотіли би бачити в своєму майбутньому – забруднене навколишнє середовище, надмірне споживання, виснаження природних ресурсів планети, тощо, але й зобразили рішення, які допомогли би вирішити глобальні та місцеві проблеми завдяки зеленій економіці, більш активній участі громад, використанню екологічно-чистого транспорту, зеленому туризму та освіті, яка стала би рушійною силою сталого розвитку.

Під час церемонії нагородження представники ООН оголосили про нову ініціативу Організації Об’єднаних Націй – проведення глобальної дискусії та консультацій щодо порядку денного розвитку після 2015-го року. Національні консультації триватимуть в Україні до березня 2013-го року та включатимуть обговорення в колі експертів, урядовців, науковців, студентів, серед різних соціальних та вікових груп. Усі бажаючі зможуть приєднатись до глобального опитування на порталі http://www.myworld2015.org/#

Переглянути роботи переможців в п’яти номінаціях можна за наступними посиланнями:

Номінація «Моє місто +20»
«The Bicycle. Моє місто +20», Юлія Тимошенко
http://reporter.korrespondent.net/reports/14797

Номінація «Відповідальне споживання»
«По дорозі у майбутнє в гармонії з природою», Андрій Леонов
http://reporter.korrespondent.net/reports/14799

Номінація «Екологічний туризм»
«Екологічний туризм. Подорож в твоєму серці», Сергій Данилочкін,
http://reporter.korrespondent.net/reports/14753

Номінація «Зелена економіка»
«Остання капля», Дмитро Привалов
http://reporter.korrespondent.net/reports/14725

«Освіта як рушійна сила сталого розвитку»,
«Здоров’я планети в наших руках», Анастасія Єфремова
http://say.tv/60685/video/20965

Також, заохочувальними призами були відзначені наступні автори:

Олександр Телюк Потойбічне життя батарейок
http://reporter.korrespondent.net/reports/14830

Диодоров Владимир
Корзина. Дешевые вещи разоряют ресурсы планеты
http://reporter.korrespondent.net/reports/14828

Тимошенко Руслан Дорога в майбутнє. Все у ваших руках!
http://reporter.korrespondent.net/reports/14735

Шигапов Иван «Велосипед і місто»
http://reporter.korrespondent.net/reports/14749

Афоніна Ольга «Моє місто +20. Красноперекопськ»
http://reporter.korrespondent.net/reports/14741

Олег Шевчук «Автомобілі і викиди CO2»
http://reporter.korrespondent.net/reports/14709

Захаревич Дмитро
Дорога у майбутнє. Поки вода тече...
http://reporter.korrespondent.net/reports/14527

Тамара та Зіновій Довгич За низку роликів та активну участь

Олена Бочарова Побудуй місто твого майбутнього
http://say.tv/182653/video/23859

Юрій Шпак «В ліс за грибами»
http://say.tv/184412/video/22840

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.