bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Дніпропетровщині стартував щорічний конкурс соціальних проектів
10.11.2011

Цього року Благодійна організація “Дніпровська Асоціація розвитку регіонів”(ДАРР) розпочинає конкурс соціальних проектів одразу за двома напрямками:

  • “Розбудуємо громади разом” - грантовий конкурс соціальних міні-проектів із розв’язання місцевої проблеми в Дніпропетровському регіоні серед громадських організацій, представників ініціативних груп населення та органів самоорганізації населення.
  • «Лови свій шанс – 3!» - грантовий конкурс молодіжних міні-проектів на вирішення проблем своєї громади та втілення власних ідей. Участь в конкурсі приймають як молодіжні організації, так і ініціативні групи молоді віком від 16 до 30 років. Керівником проекту може бути тільки особа, яка досягла 18-річного віку.

Метою конкурсу є підвищення активності місцевих громад шляхом розвитку громадських ініціатив та залучення населення до процесів вирішення місцевих проблем, а також налагодження ефективного діалогу з владою, сприяння активізації громадянського руху і економічного розвитку громад Дніпропетровської області, надання можливості молоді реалізовувати свої ініціативи в області спорту, дозвілля, екології, культури та соціального захисту.

Для участі в конкурсі необхідно написати невеликий проект за наступними напрямками: 

  • Сприяння вирішенню найбільш актуальних і конкретних соціальних проблем жителів громад (благоустрій територій навколо та всередині будинків, впорядкування дитячих майданчиків та інше), екологічних проблем (збирання та вивіз побутового сміття сільських територій, лісових, водних об’єктів та інше) шляхом проведення різних заходів прямої дії місцевими суспільними структурами і неформальними групами;
  • Активне залучення і мотивування громадян, представників місцевого самоврядування для участі у волонтерських ініціативах та лобіювання прийняття нових, виконання або зміни прийнятих рішень органів влади з актуальних питань життя місцевої громади;
  • Робота з дітьми і молоддю групи ризику та пропаганда здорового способу життя;
  • Розвиток молодіжних ініціатив та волонтерського руху;
  • Організація й підтримка клубів, молодіжних центрів і кружків.

Форму проектної заявки можна отримати по електронній пошті [email protected] або на сайті www.tri-sector.org.ua; також на сайті розміщено Положення про конкурс та рекомендації з заповнення проектної заявки.

Найкращі міні-проекти отримають фінансову допомогу до 1000 гривень, а також консультаційну допомогу з написання та втілення проектів.

Упродовж 2007-2010 рр. ДАРР вже успішно реалізувала 5 грантових конкурси й 2 конкурси молодіжних проектів (в рамках роботи Банку молодіжних ініціатив). У конкурсах взяли участь 10 районів і 7 міст Дніпропетровської області (106 проектні заявки). Комісія підтримала 51 проект. Спільними зусиллями в Дніпропетровську й районах області здійснений благоустрій 6 дошкільних установ і шкіл, 11 дитячих і спортивних майданчиків, 14 спортивних і молодіжних клубів, 2 мед заклади. Відреставровані й озеленені 7 парків, відновлено освітлення 3-х вулиць.

Останній термін подання заявки на участь в конкурсі - 15 листопада 2011 року. 

Контакти

  • Анастасія Шабанова
  • Благодійна організація “Дніпровська Асоціація розвитку регіонів”
  • [email protected]
  • 0505958543
  • http://tri-sector.org.com/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.