bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оголошено конкурс зі створення Центрів підтримки ромських батьків і дітей
11.10.2011

Програма “Рома України” Міжнародного фонду “Відродження” й Ініціатива “Kopaci Roma” програми “Раннє дитинство” Фундації відкритого суспільства (Лондон) оголошують конкурс “Центри підтримки батьків і дітей у ромських громадах Закарпаття”. Координує проект Всеукраїнський фонд “Крок за кроком”.

Мета конкурсу: 

  • створити та вести діяльність трьох-чотирьох Центрів підтримки батьків і дітей у ромських громадах Закарпаття;
  • залучити батьків ромської національності та їхніх дітей віком до 6 років до програм “Готуюся до школи” та “Відповідальне батьківство”.

Учасники конкурсу: ромські й інші громадські організації, що мають досвід роботи у сфері з батьками-ромами та їхніми дітьми віком до 6 років. Заохочується співпраця з ромськими організаціями.

Середній розмір очікуваного від фонду гранту – 90 000 грн.
Останній термін подання проектних пропозицій – 21 жовтня 2011 року.
Загальний бюджет конкурсу – 360 000 грн.
Оголошення результатів конкурсу – до 10 листопада 2011 року.

Всі деталі в прикріпленому файлі.

Контакти

Коментарі

Кушнір Тарас   4664 дні тому   #  

Черговий абсурд... або навязані ідеї - у процесі експериментів...

- алкоголізм по всій Україні - а роми тільки у Закарпатті...
- Скльки страждає від алкоголізму.............. ?
- Скільком ромам допоможе даний конкурс...........?

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Шуба   4664 дні тому   #  

Міжнародний фонд "Відродження" підтримує ініціативи, спрямовані на вирішення суспільно важливих проблем. Стан виховання й освіти в ромських громадах є саме такою проблемою: часто ромські батьки не мають жодних навичок виховання, а діти зовсім не готові до школи. У Закарпатті мешкає найбільша ромська громада - приблизно половина всіх ромів України, тому проект спрямовано передусім на цей регіон. Алкоголізм - це справді важлива проблема, але інші теж треба вирішувати :)

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4664 дні тому   #  

ок, Богдане, Ви погоджуєтеся що алкоголізм важлива проблема яку потрібно вирішувати... Тоді запитання:
- чому МФ Відродження ненадає цьому питання належної уваги?
- Чому "підпільна" програмна Рада НЕхоче започаткувати окрему програму "освіта з питань узалежнень" - ?
- якщо "фонд ініціює та втілює проекти, важливі для соціального та політичного розвитку України." одним надається увага, - а інші "важливі проблеми" - ігнорується?
- кому служить відродження? Кого чи що відроджує?

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Шуба   4664 дні тому   #  

Суспільних проблем справді багато, і вирішити їх усі разом, на жаль, немає змоги, тому фонд змушений вибирати пріоритети. Я думаю, в Україні є чимало інших організацій, які займаються питанням алкоголізму та залежностей. Вони компетентні в цій галузі й, очевидно, мають певні напрацювання та результати. Таким чином, у них своя сфера роботи, у фонду "Відродження" - своя. Кожна організація намагається щось покращити з власного боку. І не обов'язково всі мають займатися алкоголізмом.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4664 дні тому   #  

ок. Богдане, наступні запитання:
- які з фондів у ненці Україні - підтримують "Освіту з питань узалежнень"? Згідно "деклараціям та ПР у пресі" - самим "могутнім" та самим "національним" - вихваляється власне Ф.Відродження...
- у моєму блозі https://gurt.org.ua/blogs/%D0%A2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%81%20%D0%9A%D1%83%D1%88%D0%BD%D1%96%D1%80/710/#lastcomment - є цікава арифметика... порівняйте її із попередніми успішними проектами програми "Роми в Україні"...
- чому у Фонду С.Баторого. який є аналогом Відродження у Польщі - програма "Освіта з питань узалежнень" підтримується - а фонд Відродження, - вперто ігнорує?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4658 днів тому   #  

Гасло Ф.Відродження: "Усіх у Роми!"
http://www.regionews.com.ua/node/14039
В Україні побільшало жебраків
17.10.2011 - 17:10

Після економічної кризи 2008-2009 років в Україні за офіційними даними кількість бідних зменшилася, хоча за відчуттями самих громадян жебраків стало більше.

Про це повідомила на прес-конференції в понеділок співробітник Інституту демографії і соціальних досліджень імені Птухи НАН України Людмила Чернюк, повідомляє "Українська правда".

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4658 днів тому   #  

За її словами, у 2010 році рівень відносної бідності вперше опустився нижче оцінки 25% і склав 24%. При цьому падіння рівня бідності вперше за останні 10 років відбулося за рахунок того, що держава в роки кризи залишила всі державні гарантії на попередньому рівні.
У той же час, кількість людей із середнім доходом значно знизилася, і, таким чином, у нижній частині розшарування громадян за доходами зменшилася.
"На жаль, не бідним стало жити краще, а знизилися середні суспільні стандарти", - підкреслила Чернюк.
У той же час, кількість родин, 60% доходів у яких іде тільки на харчування, у 2010 році зменшилася з 49% до 41,2% у порівнянні з попередніми роками, відзначила вона.
Разом з тим, заступник директора соціальної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко відзначив, що відповідно до соціологічних досліджень, рівень бідності, тобто людей, що ледь зводять кінці з кінцями і їхніх доходів не вистачає навіть на харчування, збільшилася з 12,5% на початку 2008 року до 13,8% у жовтні 2011 року.
Кількість бідних людей, тобто доходів яких вистачає на харчування і необхідні речі, відповідно також збільшилася з 34% до 41%.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4658 днів тому   #  

За словами Міщенка, в бідності в Україні "жіноче обличчя", оскільки 62% людей, що "ледь зводять кінці з кінцями", є жінками. При цьому, серед жебраків 50% складають люди пенсійного віку (60 і більш років), серед бідних - 29% тієї ж вікової категорії.

RegioNews

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4658 днів тому   #  

Напевне я погарячкував Гасло повинно бути: Роми у парламент! а усіх тих українців - у кочівники...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.