bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національний конкурс «Корпоративне волонтерство в Україні-2011»
07.10.2011

Фонд Східна Європа в партнерстві з мережею Глобального договору України, програмою «Волонтери ООН», Європейською Бізнес Асоціацією, Американською Торгівельною Палатою, Корпусом Миру США та Українським форумом благодійників оголошують про старт національного конкурсу програм з корпоративного волонтерства.

Мета конкурсу – відзначити компанії, де розроблені та активно впроваджуються волонтерські програми, що покликані вирішити важливі суспільні проблеми.

Конкурс також спрямований на поширення практики волонтерського руху серед компаній в Україні.

Умови проведення конкурсу: конкурс проходитиме в наступних номінаціях: «Покращення якості життя», «Освіта та культура», «Здоров’я та спорт», «Екологія». Основні категорії: «Велика компанія», «Малий та середній бізнес», «Партнерська програма компанії та громадської організації».

Як взяти участь: компаніям необхідно заповнити аплікаційну форму.

Аплікаційна форма знаходиться на сайті ФСЄ.

Заявки необхідно надсилати на адресу [email protected].

За детальною інформацією стосовно участі у конкурсі, будь ласка, звертайтесь до Катерини Копчук, менеджера із зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа, за телефонами: (044) 200 3824/25/26/27 або електронною адресою [email protected]

Термін проведення конкурсу: з 7 вересня до 1 листопада 2011 року.

Оцінювання заявок: з 1 по 15 листопада 2011.

Конкурсні заявки розглядатимуться журі, до якого увійдуть експерти бізнес-асоціацій, Представництва ООН в Україні та інших провідних українських та міжнародних організацій, що займаються розвитком волонтерства. Оголошення результатів: результати конкурсу будуть оголошені під час урочистої церемонії нагородження на початку грудня 2011 року.

Учасники конкурсу: до участі в конкурсі запрошуються українські та міжнародні компанії, представлені в Україні, що реалізують волонтерські програми впродовж як мінімум двох років та відповідають номінаціям конкурсу.

Положення про національний конкурс

«Корпоративне волонтерство в Україні-2011» Фонд Східна Європа ініціює проведення національного конкурсу «Корпоративне волонтерство в Україні-2011».

Мета конкурсу - відзначити компанії, де розроблені та активно впроваджуються волонтерські програми, що покликані допомогти вирішити важливі суспільні проблеми. Конкурс також спрямований на поширення практики волонтерського руху серед компаній в Україні.

З метою забезпечення прозорості проведення конкурсу та залучення кращої міжнародної та вітчизняної експертизи для проведення конкурсу створено організаційний комітет.

До складу організаційного комітету входять:

Мережа Глобального Договору ООН
Програма «Волонтери ООН»
Eвропейська Бізнес Асоціація
AmCham
US PeaceCorps
Український форум благодійників

Визначення, що використовуються організаторами в даному документі, призначені виключно для використання в рамках цього конкурсу:

Волонтерство – це добровільна діяльність, що не пов‘язана з отриманням прибутку і спрямована на участь людей в заходах, що мають на меті вирішення соціальних, культурних, економічних, екологічних проблем окремих громад або суспільства в цілому.

Покращення якості життя - волонтерська програма, спрямована на вирішення соціальних та економічних проблем громад, покращення якості життя вразливих груп населення, сприяння соціальному та економічному розвитку громад. Приклади проектів: програми корпоративного волонтерства, спрямовані на створення нових соціальних послуг для вразливих категорій населення та розширення спектру існуючих послуг; покращення умов, де навчаються/живуть представники вразливих груп; внесок у відновлення об‘єктів соціальної інфраструктури; надання pro-bono послуг для економічного зростання громад тощо.

Освіта та культура - волонтерська програма, спрямована на покращення доступу до освітніх ресурсів та здобуття нових навичок, збереження та відновлення культурної спадщини. Приклади проектів: тренінги, освітні програми для вразливих груп населення, покликані підвищити рівень знань на надати нові навички (освітні програми та програми соціальної інтеграції для дітей-сирі; проекти, спрямовані на підтримку та розвиток музеїв, бібліотек; відновлення пам‘яток культурної спадщини тощо).

Здоров’я та спорт - волонтерська програма, спрямована на покращення послуг у сфері охорони здоров‘я, популяризації ідеї здорового способу життя та створення умов для активного залучення цільових груп до здорового способу життя. Приклади проектів: допомога в організації та проведенні спортивних заходів, просвітницькі заходи з популяризації ідеї здорового способу життя, проведення «дня донора», створення безпечних умов праці та проведення роз‘яснювальної роботи з цільовими аудиторіями тощо.

Екологія- волонтерська програма, спрямована на покращення стану навколишнього середовища. Приклади проектів: ініціативи з озеленення та прибирання територій; освітні ініціативи, що покращують знання з дбайливого використання природних ресурсів та енергозбереження та формують екологічну відповідальність тощо.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.