bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс “Влада - друг бібліотеки”
05.09.2011

Конкурс «Влада – друг бібліотеки» оголошується з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек з метою заохотити ефективну співпрацю бібліотек та органів влади задля розвитку місцевих громад і підтримки цінностей громадянського суспільства, а також відзначити важливу роль бібліотечних закладів для суспільства і показати їхню значущість як безкоштовних та публічних центрів інформації, що користуються довірою населення.

Конкурс проводиться Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст» за підтримки Української бібліотечної асоціації та Міністерства культури України.

До участі в конкурсі запрошуємо бібліотекарів з публічних бібліотек України. Бібліотекар-учасник має подати творчу роботу – коротке есе (до 200 слів), що висвітлює ефективну діяльність і конкретні приклади підтримки якогось одного представника органів влади. Бібліотекарі можуть номінувати представників законодавчих та виконавчих органів влади, які відзначилися як лідери у сприянні розвитку бібліотек та місцевих громад. Кожен працівник публічної бібліотеки може номінувати посадовця національного або обласного/районного/міського/сільського рівня. Тобто, одна бібліотека може подати кілька есе.

На посадовців-переможців конкурсу чекають грамоти та відзнаки від Міністерства культури України і програми «Бібліоміст». Бібліотекарі-автори есе, які переможуть у конкурсі, отримають заохочувальні призи. Бібліотекарі-автори творчих робіт та посадовці будуть залучені до подальших заходів з професійного розвитку та отримають можливості участі у грантових ініціативах програми.

Порядок організації та проведення конкурсу:

  1. Учасник надсилає коротке есе (до 200 слів), у якому висвітлюється ефективна діяльність і конкретні приклади підтримки бібліотечного закладу та громади з боку певного представника органів влади. Просимо вказати, наприклад, що посадовець зробив для збільшення фінансування бібліотеки, рекламування її послуг, проведення ремонту приміщень, надання книг/обладнання, участі у бібліотечних заходах, тощо. Будь ласка, опишіть допомогу, надану бібліотеці та її користувачам, а також активність посадовця як читача бібліотеки. В кінці есе учасник має вказати своє ім’я, ім’я номінованого посадовця, назву бібліотеки та населеного пункту (ця інформація не входить у зазначені 200 слів

  2. Есе має супроводжуватися фотографією посадовця.

  3. Есе і фотографію треба розмістити на блозі або сайті бібліотеки і додати посилання на цей допис до стіни програми «Бібліоміст» у мережі www.facebook.com/bibliomist або розмістити творчу роботу в секції «Нотатки» на своєму особистому профілі у Facebook, а потім додати лінк на цей допис до стіни програми «Бібліоміст». Посилання має супроводжуватися фразою «На конкурс «Влада – друг бібліотеки».

(Якщо Ви не зареєстровані у соціальній мережі Facebook, це можна зробити на сайті www.facebook.com, реєстрація безкоштовна. Якщо Ви зареєстровані у соціальній мережі Facebook, знайдіть сторінку Bibliomist і натисніть «Подобається!» (Like!).

  1. Покличте своїх друзів у соціальній мережі, щоб вони проголосували за ваше посилання кнопкою «Подобається» (Like!). Зауважте, що цей критерій слугує не для визначення переможця конкурсу, а для отримання призу глядацьких симпатій.

  2. Оцінює творчі роботи учасників і визначає переможців журі конкурсу.

  3. Переможців конкурсу попросять підтвердити своє ім’я, місце роботи і посаду.

Журі конкурсу. До складу журі увійдуть представники Міністерства культури України, Української бібліотечної асоціації та програми «Бібліоміст».

Термін конкурсу. Конкурс проводиться з 26 серпня по 19 вересня 2011 р. Результати буде оголошено до Всеукраїнського дня бібліотек і розповсюджено через офіційний сайт програми «Бібліоміст», сторінки програми і партнерів у соціальних медіа та інші канали ЗМІ.

Критерії відбору:

Зміст - аргументи і конкретні приклади ефективної діяльності посадовця на користь бібліотеки і громади:

а. збільшення фінансування бібліотеки б. рекламування послуг бібліотеки в. участь у бібліотечних заходах г. проведення ремонту приміщень д. надання книг/обладнання е. фандрейзингова діяльність на користь бібліотеки, тощо.

Авторський підхід (цікавість викладу, оригінальність і критичність мислення, використання гумору);

Відповідність темі конкурсу;

Ефективне використання фотографії (фото має доповнювати зміст есе і додавати те, що не було висловлене).

Номінації конкурсу

Основні номінації:

Лідер бібліотечної підтримки (посадовець національного рівня) Лідер бібліотечної підтримки (посадовець обласного рівня) Лідер бібліотечної підтримки (посадовець районного/міського/сільського рівня)

Додаткові номінації:

(кількість та назва додаткових номінацій може бути змінена під час конкурсу з огляду на кількість, якість та зміст поданих есе):

  • Найоригінальніший допис, що висвітлює співпрацю бібліотеки і влади на користь громади;
  • Приз глядацьких симпатій (визначається за кількістю позначок «Подобається!» (або «Like!») на сторінці програми Бібліоміст у Facebook).


Форс мажор

Організатори конкурсу не несуть відповідальність за будь-які технічні проблеми, пов’язані з адмініструванням веб-сайту www.facebook.com.  У разі виникнення будь-яких запитань, будь ласка, звертайтеся до Ганни Тараненко: [email protected]; тел.: (044) 586-27-80, 586-27-81; факс: 586-27-82.

Важливі етапи конкурсу:

  1. 26 серпня – початок конкурсу
  2. 19 вересня – завершення терміну подання есе.
  3. 30 вересня – оголошення результатів.

Бажаємо успіхів і натхнення усім учасникам конкурсу!

Офіційна сторінка конкурсу на блозі: bibliote4nyj-autoban.blogspot.com

Сторінка програми “Бібліоміст” у Facebook

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.