bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма стажування молоді у Верховній Раді України
05.07.2011

 

Верховна Рада України, Програма сприяння Парламенту України (II), Асоціація випускників Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади «Ліга інтернів» оголошують про конкурс на участь у Програмі стажування молоді у Верховній Раді України (2011 - 2012).

Місія програми – надати молодим громадянам України можливість взяти безпосередню участь у законодавчому процесі, набути досвіду роботи в єдиному законодавчому органі країни і таким чином створити передумови для їх професійного зростання і успішної суспільно-політичної діяльності. 

Від початку заснування Програми її учасниками стали 1110 осіб з усіх регіонів України. Учасники Програми (інтерни) протягом 8-9 місяців проходять стажування в секретаріатах комітетів Верховної Ради України (ВР) та управлінь Апарату  ВР, а також Європейському інформаційно-дослідницькому центрі при ВР.

Протягом періоду стажування інтерни співпрацюють з постійними працівниками Апарату ВР, помічниками-консультантами народних депутатів України, народними депутатами України. 

Відбір здійснюється на конкурсній основі у два тури:

 

Перший тур - це конкурс анкет (останній термін їх надсилання – 20 липня 2011 року). Анкета розміщена на веб-сторінці Програми інтернів.

Для участі у конкурсі необхідно до 20 липня 2011 року заповнити та надіслати аплікаційну форму з електронною фотокарткою на адресу: [email protected]

Будь ласка, у темі повідомлення зазначте «Parliamentary Internship application», а анкету назвіть своїм прізвищем та ініціалами латиницею, наприклад “ShevchenkoAM”.

Другий тур – індивідуальна співбесіда з відібраними кандидатами та (факультативно) перевірка рівня володіння іноземними мовами (орієнтовно у першій-другій декаді вересня 2011 року).

Відбір на співбесіду та остаточний відбір учасників Програми здійснюється Відбірковою комісією, до складу якої входять представники Апарату Верховної Ради України, Програми сприяння Парламенту України та Асоціації «Ліга інтернів».

Комісія створюється відповідно до Розпорядження Керівника Апарату Верховної Ради України. Комісія приймає рішення колегіально, відповідно до заявок комітетів.

Кандидат на участь у Програмі повинен відповідати таким вимогам:

  • бути громадянином України і вільно володіти українською мовою; • мати принаймні незакінчену вищу освіту (закінчити третій курс) та бути академічно успішним (успішною);
  • володіти щонайменше однією іноземною мовою;
  • мати досвід роботи з найбільш поширеним програмним забезпеченням ПК – MS Word, MS Excel, MS Access, Internet Explorer/Mozilla Firefox тощо;
  • мати активну політичну позицію і бути громадсько активним;
  • бути віком до 29 років на момент надходження анкети;
  • не брати участь у Програмі в минулому;
  • не бути штатним/позаштатним помічником-консультантом народного депутата України або штатним/позаштатним працівником Апарату Верховної Ради України.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.