bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оголошено конкурс на участь у тренінговій програмі для ОГС
10.12.2008

Метою проекту є допомогти лідерам місцевих і регіональних організацій громадянського суспільства АР Крим, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей та м. Севастополь отримати відповідні знання та навички з представництва інтересів і захисту прав, ведення переговорів з органами влади, налагодження ефективної комунікації між ОГС і органами влади.

Головними цілями тренінгової програми є:

  • надати активістам організацій громадянського суспільства (ОГС) знання щодо представництва інтересів і захисту прав,ведення переговорів з органами влади, налагодження ефективної комунікації між ОГС і органами влади;
  • надати допомогу активістам ОГС у засвоєнні та використанні на практиці навичок та моделей ефективного представництва інтересів і захисту прав;
  • удосконалити практичні навички активістів ОГС щодо розв’язання конкретних ситуацій, що виникають в процесі здійснення представництва інтересів і захисту прав;
  • підвищити рівень професіоналізму працівників ОГС.

Участь у тренінговій програмі включає: навчання представників ОГС у 4-х дводенних тренінгах, отримання консультацій в он-лайн режимі та стажування 5-ти учасників тренінгової програми у м. Києві.

Теми тренінгів: «Публічна політика. Процес прийняття рішень органами влади», «Участь громадськості у процесі прийняття рішень органами влади», «Громадський моніторинг та експертиза органів влади», «Представлення інтересів та захист прав громадян».

Навчання проводитиметься тренерами-консультантами ТЦК.

Кожен слухач буде забезпечений відповідними інформаційними матеріалами.

Організатори забезпечують: оплату проїзду слухачів за умови надання проїзних документів; проживання та харчування слухачів тренінгової програми.

У конкурсному відборі можуть брати участь організації громадянського суспільства, що: легалізовані не пізніше 1 січня 2007 року у встановленому законом порядку (із набуттям статусу юридичної особи чи шляхом повідомлення про заснування) на одній із таких адміністративно-територіальних одиниць: АР Крим, Запорізька, Миколаївська, Одеська та Херсонська області та м. Севастополь; активно займаються представництвом інтересів та захистом прав1.

Критерії відбору учасників тренінгової програми:

  • відповідність ОГС критеріям за формальними ознаками;
  • досвід діяльності ОГС;
  • обґрунтованість потреби у навчання;
  • бачення ОГС того, як застосовувати отримані знання та навички;
  • спроможність поширити отриману знання та навички серед активу ОГС.

Конкурсний відбір проводиться в два етапи. Перший етап передбачає оцінку заявок ОГС за формальним критерієм та попередній відбір ОГС. Другий етап передбачає проведення ознайомчих візитів до попередньо відібраних ОГС. Після другого етапу для участі у тренінговій програмі буде відібрано не більше 15 ОГС. Кожна із відібраних ОГС має забезпечити присутність 4 активістів на тренінгах. Після тренінгової програми серед 60 учасників на конкурсній основі буде відібрано 5 для стажування у м. Києві.

Претендент має надіслати заявку в офіс Творчого центру ТЦК до 17.00 26 грудня 2008 року. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.