bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Свiт добрих людей» - новий для України благодійний проект
03.02.2016

«Свiт добрих людей» - новий для України благодійний проект, який було створено людьми заради людей. Особливість його в тому, що це не благодійний фонд чи організація, він не має на меті заробіток на чужому горі. Це поклик серця успішної в бізнесі команди, яка зрозуміла та хоче довести просту істину, що лише об’єднавшись, кожен з нас може творити справжні дива та робити життя людей та світ навколо кращим та щасливішим. Колись давно, 10 років тому, на своєму дні народженні Ольга Іоанно, засновник проету, запросила за святковий стіл хлопчика-сироту, який зайшов до ресторану продавати журнали, та якого адміністрація хотіла вигнати. Ми довго розмовляли з ним, як зі справжнім гостем і тоді я зрозуміла, що одного дня жага до добрих справ переросте у щось масштабне. І ось сьогодні чарівна засновниця з радістю розвовідає читачам нашого порталу про свої сподівання, секрети натхнення та ділиться першими враженнями новоствореного майданчика доброти.



- Наразі наша країна переживає важкі часи, як вам спало на думку саме зараз реалізувати такий важливий проект та коли вперше виникла ідея «Світу добрих людей»?

- Кажуть, в темні часи добре видно світлих людей. Це воістину так, і з кожним днем роботи над проектом я в цьому переконуюсь. Люди так влаштовані, що саме у важкі часи вони збираються разом, щоб пройти крізь труднощі, тримаючись за руки. Останні роки стали періодом непоправних втрат для України, але одночасно з цим наш народ знайшов щось дуже важливе - гордість за країну, а разом з нею - єдність народу. Це дуже відчувається в ті моменти, коли я звертаюся до людей по допомогу за проектом - адже суть платформи dobroua.com полягає в тому, що користувачі роблять все своїми силами, цеглинка за цеглинкою зводячи храм “Світу добрих людей”. А ще поряд з нами є люди, що потрапили у біду. І найчастіше біда не робить знижку на обставини - дитині, хворій на онкологію або героєві, постраждалому за честь України, потрібна наша допомога саме зараз, а не тоді, коли в країні буде світ і порядок.

Ідея проекту народилась самостійно. Зараз мені здається, що так просто повинно було статись і все. Людям треба було місце, де можна допомагати, не нервуючи, що допомога не дійде до адресата. І таке місце з’явилось. І попри те, що «Світ добрих людей» стартує лише 17 лютого, проект вже живе власним життям.

- З дитинства знаємо, що «Один в полі не воїн», хто вас підтримав та увійшов до команди однодумців?

- Коли починаєш щось нове, головна підтримка твої близькі люди - сім’я, друзі. Старт “Світу добрих людей” - не виключення. Але з кожним днем до допомоги в проекті приєднуються нові обличчя і це не може не радувати - навколо мене безліч добрих і світлих людей, яким я дуже вдячна. На сьогодні зроблено вже багато - над сайтом чаклують програмісти, дизайнер, йде процес роботи над відеороликом, вже написана частина текстів для заповнення сайту, до проекту починають приєднуватись волонтери. Щодня десятки людей задають одне і теж питання - “чим я можу допомогти”? Допомога потрібна постійно, дуже складно організувати процес, особливо не маючи в цьому досвіду. Але я вірю в те, що все вийде, а це, як на мене, найголовніше.

- Коли планується старт проекту? Поясніть механізм, як він буде працювати.

- Ми вирішили, що проект стартує 17 лютого 2016 року, у день спонтанного прояву доброти. По всьому світу люди намагаються зробити щось добре і хороше для тих, хто цього потребує. Цей день якнайкраще підходить для нашого Дня Народження. 17 лютого буде офіційно відкрито сайт dobroua.com. До цього часу ми вже сподіваємось знайти кілька чоловік, які потрапили у біду та перевірити достовірність інформації, що надавалась ними. Мені шкода, що нам доведеться перевіряти кожне прохання, що поступило за допомогою, але на жаль, це єдиний вихід, щоб уникнути шахрайства. На сайті буде форма реєстрації для тих, хто потрапив у біду. Після отримання подібного прохання, один або декілька волонтерів проекту виїжджатимуть до заявника для особистого знайомства, перевірки інформації про нього. Ми викладатимемо фотозвіти, при необхідності - медичні документи, а ще людські історії, контакти, реквізити.

- Чи можуть зараз приєднатись волонтери до проекту, та що для цього потрібно зробити?

- Так, нам просто необхідна допомога добровольців! Адже із запуском сайту кількість заявок на отримання допомоги збільшиться, і без підтримки волонтерів нам просто не впоратись. Вже зараз, перейшовши по посиланню dobroua.com можна підписатись на оновлення. Ближче до відкриття сайту ми познайомимось з усіма, хто залишив заявку і почнемо працювати разом. Будемо раді, якщо хтось готов приступити вже зараз. У такому разі пишіть на мою особисту пошту [email protected], справ безліч, робота знайдеться для кожного бажаючого.

- Ваші побажання нашим читачам у новому році.

- Для кожної людини щастя - це щось своє, особисте. Але є декілька складових, без яких неможливо бути щасливим. У новому році я хочу побажати кожному з нас міцного здоров’я, всеосяжної любові, розуміння себе та оточуючих, внутрішньої гармонії і добра. Вірю, що проект “Світ добрих людей” зробить життя багатьох кращим і світлішим, комусь дасть надію, для когось відкриє нові двері. Я дякую усім і кожному, хто допоміг, хто продовжує допомагати і усім, хто приєднається до нашої команди після прочитання цієї статті. Світу і добра в кожен будинок, в кожну сім’ю.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.