bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Олена Назаренко: «Хотілося б, щоб молоді українці не втратили те сонечко, що в них всередині»
07.05.2015

Головна мета громадської організації «Будуй життя» (м. Запоріжжя) – допомогти молодим людям відшукати їхнє призначення та знайти дієві механізми самореалізації. ГО «Будуй життя» виникла декілька років тому і за цей час встигла втілити досить цікаві проекти. ГУРТу вдалося поспілкуватися з головою правління організації Оленою Назаренко.

- На чому спеціалізується та чим займається ГО «Будуй життя»?

- Це організація благодійних акцій, поїздок до дитячих будинків, лікарень міста. Другий напрямок – проведення суботників. Третій – підтримка здорового способу життя, а також клуб гармонійного розвитку. Там декілька напрямів: дозвілля, активне проведення часу. Окрім цього, хенд-мейд, тренінги, арт-заняття, семінари. По-різному буває. Семінари, наприклад, частіше за все несуть у собі філософсько-психологічний характер. Це питання, пов’язані з душею та гармонічним розвитком. Порушуємо актуальні проблеми: стосунки між жінкою та чоловіком, між батьками та дітьми.

- Як саме Ви працюєте з молоддю та чим допомагаєте їм?

- Зараз втілюємо проект «Підлітки міста», в якому будуть брати участь ті молоді люди, які живуть у Запоріжжі, переселенці та діти зі спецшкіл.

- Що планується в межах цього проекту?

- Проект спрямований на формування самосвідомості і духовних цінностей. Форми проведення різні: практичні заняття або тренінги в студіях різних напрямків, в залежності від інтересів дітей, та організація конкурсів між ними. Найактивніші підлітки приєднуватимуться до волонтерського руху нашого міста, будемо запрошувати їх на благодійні концерти, різні розважальні заходи.

- Як Ви вважаєте, в чому «родзинка» Вашої організації?

- Скоріше, особливість у тому, що ми некритично підходимо до людей. Кожен може висловити свою думку, й за це його ніхто не закидає камінням.

- Яку кількість проектів вдалося реалізувати?

- До 50-ти. Хоча, якщо оцінювати масштабність заходів, то на нашому рахунку досить великі проекти: фестиваль «Політ метелика», встановлення дитячого та спортивного майданчиків тощо.

- Що плануєте у найближчому майбутньому?

- Кожен четвер я проводжу клуб спілкування. Ця робота направлена на активне проведення дозвілля дорослих, які знаходяться у пошуку себе. Будемо розвивати цей напрямок. Ну, і з підлітками. Поки що вистачить, адже це досить глобальна ідея, і, щоб її систематично реалізовувати, потрібно багато енергії та сил.

- З ким Вам хотілося б співпрацювати?

- Я би хотіла об’єднатися з іншими організаціями, зокрема, з Новим Акрополем (Запоріжжя), а по темі екології – з «Розою Миру».

- Хто переважно проводить Ваші тренінги? За яким принципом запрошуєте експертів?

- Здебільшого тренінги проводжу я. Щодо експертів, то в нас дійсно була така ідея. Ми запрошували людей із цікавим життєвим досвідом.

- Що порадите молодим українцям?

- Хотілося б порадити, щоб вони не втратили те сонечко, яке в них всередині, були активними і нікому не дозволяли керувати собою.

Аудіо-версію матеріалу слухайте на ГУРТрадіо

Спілкувався Денис Красніков

Контакти

Коментарі

Марина Кошовець   3222 дні тому   #  

Цікаво, як ця організація розповсюджує інформацію про себе та свої проекти. І наскільки вона відома в Запоріжжі.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.