bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Артем Стельмашов: «Формальний діалог громадськості з владою має стати реальним»
07.08.2014

Чому влада ігнорує суспільство та не дослухається до багатьох ініціатив, запропонованих громадянським сектором? Чому уникає обговорення ключових для країни рішень, які стосуються кожного громадянина?

Відповіді на ці та інші питання ГУРТ шукав у розмові з Артемом Стельмашовим, який працював і в громадському секторі, і в органах державної влади, а зараз є керівником та засновником інтернет-видання «Нова Україна.org».

"Фактично сьогодні діє більше піар-стратегія, адже маємо симуляцію діалогу між владою і громадськістю, аніж реалізацію справжньої співпраці. У кожному міністерстві і відомстві офіційно існує громадська рада, в якій формально працюють представники громадськості, але в більшості випадків ці структури діють в повній залежності від органу влади. Зрештою, більшість представництв у владних структурах взагалі мають фіктивні громадські організації. Це, звісно, не можна вважати голосом громадськості".

"Важливо, щоб молодь, яка приходить на державну службу не підлаштовувалась під правила, які були, а створювала нові. На жаль, фінансове забезпечення державних установ не заохочує хороших спеціалістів йти в цю сферу, а хочеться, щоб талановита молодь праювала не тільки в закордонних фірмах, а робила внесок в розвиток української економіки".

Слухайте повне інтерв'ю у форматі подкасту!

Alternative content
 

скачати на Cpod.Co

 Спілкувався Сергій Хорольський

Контакти

  • http://novaukraina.org/home

Коментарі

Геннадій Толстих   3632 дні тому   #  

Молодежь просто попадает в существующую коррумпированную мясорубку. Не перемалывает только одного из ста. Этот один процент и является гражданской инициативой. Выход один перейти от старой коррумпированной экономики на новую инновационную Т-модель, которая вводит серьезные стимулы для работы чиновников на благо общества.

  •   Пiдписатися на новi
Віктор Шаховський   3625 днів тому   #  

Так, молодь, яка приходить на державну службу, а приходить вона не командою, а одиницями і як правило не кращі, і не найосвіченіші, відразу "обрабатывается" аксакалами і становляться, як і всі чиновники - підлабузниками, хабарниками і тому подібне. Я півтора року пропрацював керівником апарату РДА, бачив все це на власні очі. Коли студент 1 -го курсу агроакадемії у розмові з однокурсником, вже планує по закінченню, працювати, не у господарстві, а в управлінні агропромислового комплексу, бо у його батьків є "рука" і гроші.

  •   Пiдписатися на новi
Павленко Світлана   3625 днів тому   #  

Интересно, сколько он планирует заработать в управлении? А по поводу подлиз, взяточников т.п. хочу сказать, что простой ведущий или главспец ничего, кроме геммороя не имеет, а вот как раз руководитли аппарата успешно продают должности и загружают свои машины всем, что дают. И молодежи госслужба дает хорошую школу и нужный старт. А рыба гниет с головы, увы.

  •   Пiдписатися на новi
Павленко Світлана   3625 днів тому   #  

В дополнение к сказанному. Из личного опыта, так сказать. Не так и просто попасть на госслужбу, а еще ее так испохабили и дискредитировали, что вообще удивительно, что молодежь туда стремится.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.