bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

На Євро-2012 студентів попросять з гуртожитків ?   

Чим ближче до фінальної частини Євро-2012, тим актуальнішою є проблема з проживанням під час чемпіонату. Для розміщення такої кількості вибагливих європейських вболівальників потрібно створити належні умови. З цією метою Державною цільовою програмою з підготовки до Євро-2012 (ДЦП) передбачено реконструкцію старих та будівництво нових студентських гуртожитків у приймаючих містах.
Раніше автор вже писав про підготовку студентських корпусів. Коротко ситуація виглядає наступним чином. Влітку 2010 реконструкцію гуртожитків столиці, в яких заплановано поселити вболівальників та туристів, було заморожено через відсутність фінансування. Всього ж у Києві передбачено капітальний ремонт та будівництво 24 об’єктів. На офіційний запит щодо ситуації у МОН України відповіли: “загальна сума отриманих та використаних коштів 1 879 тис. грн. (на підготовку гуртожитків – ред.), що складає приблизно 0,63 % від загальної суми орієнтовного обсягу фінансування …”.
Разом з тим, Львівська ОДА в цьому місяці планує укласти договори на 12 тисяч ліжко-місць в гуртожитках із компанією TUI Travel, що розміщуватиме вболівальників під час Євро-2012. У прес-службі ОДА повідомили, що студенти в цей період перебуватимуть на літніх канікулах.
Як би там не склалось, а ремонт корпусів, окрім позитивних моментів, несе й негатив для їх мешканців. В Донецьку роботи вже завдали клопоту для студентів, яких фактично виселяють з їх помешкань. Більш неприємним моментом може стати прохання звільнити приміщення безпосередньо під час проведення турніру влітку 2012 року. Не виключено, що окрім гуртожитків підготовка яких передбачена ДЦП, для розміщення туристів будуть надані й інші корпуси. До цього може докластись сама адміністрація, адже важко відмовитись від спокуси заробити на вболівальниках, яким немає де жити.
Дуже хотілося б, аби українські студенти відчували себе повноправними господарями футбольного свята, а їх інтереси не нехтувались місцевими чиновниками та організаторами з високих владних кабінетів. Якщо питання з гуртожитками вирішуватиметься не на користь студентів, то альтернатива проживання разом із відвідуванням футбольних поєдинків влітку 2012 року, практично відсутня.


Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.