bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Алкоголь-Табак-СТОП   

статья в газете ГО “Сокол”:

Для початку Ми провели коротеньке опитування серед батьків підлітків 12-15 років. Питання дуже просте: “Чи бажаєте Ви, щоб Ваші діти палили цигарки та вживали алкоголь?”. Відповідь була однозначна: “Ні!”. Так чому й досі на вулицях є підлітки з пивом, слабоалкоголкою та цигарками?
Скільки вже було писано-переписано, але картина не міняється, особливо у вечірній час. Невже свої та “чужі” діти так відрізняються? Адже вони разом спілкуються, та з часом починають пробувати “смачненько” затягнутися цигаркою, або зробити ковточок пива.
На жаль, коли Рада ГО пропонувала наділити місцеве ДНД контрольними функціями та більшими повноваженнями, депутати відхилили ці проекти, міліція дуже пасивно відноситься до цього явища, і врешті вечірні патрулі міліції та ДНД перетворилися на “дорадчий” орган, що тільки робить зауваження і край. Деяких підприємців зовсім не лякає дуже значний штраф за продаж такої продукції неповнолітнім, а якщо говорити про “добрих тіточок” котрі торгують на вулицях вроздріб цигарками - їх напевно нічого не лякає……
Виявляється, є дуже цікава тенденція коли всі контролюючи органи починають активно діяти: або розпорядження “згори”, або якийсь трагічний випадок (отруєння алкоголем або передозування організму цигарками), в інших випадках хоч головою об стіну бийся — нічого з місця не зрушиться…
На жаль, поки що “нагорі” нікого немає (адже голови райдержадміністрації досі немає), а чекати поки станеться трагедія зовсім немає бажання…..
Рада ГО вирішила перевести в в активну фазу акцію “Збережемо здоров'я нашої молоді”, яка буде проходити в три етапи. Мета акції: максимально знизити продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. Термін проведення акції: липень-вересень місяць цього року.
1 етап: Проведення членами ГО “Сокіл” разом з представниками інших громадських організацій контрольної закупівлі алкогольних або тютюнових виробів (закупівлю буде проводити неповнолітній член ГО) та оприлюднення назв торговельних закладів та прізвищ їх власників. Можливо також звернення до громади з проханням ігнорувати ті заклади торгівлі, що порушують чинне законодавство.
2 етап: Проведення контрольних закупок разом з представниками влади та контролюючими інстанціями з фото-відео фіксацією порушень та складання відповідних актів для притягнення до адміністративної відповідальності власників торговельних закладів, що не дотримуються чинного законодавства.
3 етап: Проведення фінальних контрольних закупок з відповідною фіксацією порушень та передача всіх документів до контролюючих інстанцій, до міської та районної ради. Будуть висунуті клопотання про анулювання ліцензій на право продажу алкоголю-тютюну, та заборону отримання відповідних ліцензій на наступний рік. На третьому етапі, як член громадської ради при райдержадміністрації, ГО “Сокіл” обіцяє ввести в курс справи нового голову райдержадміністрації, в тому числі про діяльність відповідних контролюючих інстанцій. І велике прохання не ображатися тим начальникам відділів, які згідно своїх службових обов'язків не виконують свої прямі функції.
Шановні підприємці, це не замовлення конкурентів, не тиск на бізнес, це заклик до свідомої соціальної відповідальності перед громадою та нашою молоддю. Достатньо 3-4 місяці, щоб більшість підлітків, яка буде мати дуже обмежений доступ до цих наркотиків покинула цю погану звичку, підтримайте нашу акцію та в жодному разу не продавайте підліткам цю отруту… Якщо Ви маєте навіть маленьку підозру що підлітку не сповнилось 18 років — не продавайте!!! Якщо сильно кортить повнолітньому — сходить за паспортом або учнівським квитком додому.
Шановна громада, не будьте осторонь! Якщо Ви бачите, що таку продукцію продають неповнолітньому — зробіть зауваження або зробіть запис в книзі “скарг та пропозицій”. Немає “чужих” дітей, немає “чужих” проблем, адже коли будь-яка сім'я стикається з таким горем як підлітковий алкоголізм — це трагедія, та ніхто не гарантує, що на цьому місці не опинитесь Ви.

реакция неординарная, ПП притихли… ждут….. отчитаюсь по первым закупкам)))

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.